svenska
Lyssna
MENY

Berättelser - ONLINE

Ett skolprogram för lågstadiet om hur berättelser är uppbyggda. I skolprogrammet inspireras vi av sagor och berättelser från runt om i världen. En berättelse behöver en början, något som händer i mitten och ett slut.

Skolprogram Berättelser Online

boka programmet här

Världskulturmuseerna Online

Har du inte möjlighet att besöka museet med din klass? Häng då med på ett digitalt skolprogram med pedagog från Världskulturmuseerna!

Skolprogrammet sker via Microsoft Teams, Zoom eller annan likvärdig plattform. Klassens elever kan befinna sig i klassrummet såväl som i hemmet. I samband med bokning återkopplar museets pedagog vilka tekniska specifikationer och rutiner som gäller för skolprogrammet.

Lektionsinnehåll

Vi människor älskar bra berättelser. Det har vi alltid gjort. Ifrån muntliga berättelser och myter via teater och böcker till film och tv-spelskultur. I skolan ska alla barn lära sig grunderna i hur man lätt bygger upp en bra berättelse. Det vill vi hjälpa till med på vårt sätt. På ett museum använder vi föremål och utställningar som inspiration till att bygga en bra berättelse. Följ med på ett program där vi genom föremålens berättelser och genom enkla exempel och modeller vill inspirera barnen till att skapa egna berättelser. Vi vill även visa på andra verktyg för berättande som ligger bortom penna och papper.  

INFORMATION

Skolform: Målgrupp för detta program är i första hand barn i årskurs 0-3.
ONLINE via valfri plattform: (Teams, Zoom, Google Meet)
Längd: 30-60 minuter
Pris: 500 kr exkl. moms

Lärarhandledning

Läroplanskopplingar