Denna webbplats använder kakor (cookies). Du väljer själv vilka du tillåter. Här finns mer om kakor och vad de gör.
Upptäck Världskulturmuseerna med din skolklass utan att lämna klassrummet! Använd våra digitala program och lärresurser helt utan kostnad.
Material för lektionsundervisning och självstudier
En interaktiv lärupplevelse om Mexikos historia - filmer, tidslinje, fördjupningstexter, övningar och ett spännande peka-och-klicka-äventyr för grundskola och gymnasium. Följ med till olmekernas, mayafolkets, koloniseringens och självständighetens dagar!
Genom övningar, fakta och interaktiva verktyg kan du vidga förståelsen för vad demokrati är. För gymnasieskolor, folkhögskolor samt grundskola årskurs 7-9.
Via föremål och kortfilmer gör vi nedslag i världshistorien från de första jordbrukande kulturerna, via Antikens värld och koloniseringens dagar till dagens globala samhälle. Vad kan ett föremål berätta? För gymnasieskolan och årskurs 7-9.
Späckad lärplattform för gymnasieskolors arbete om hållbarhet, miljö, konsumtion och jordens resurser.
Lektionsmaterial för årskurs 7-9 i Historia om svensk kolonialism, kolonin Saint Barthelemy, slavhandel och slaveri på lärplattformen Sveriges Historia - "Den svenska slavön" och "Den svarta lagen".
Lektionsmaterial i Historia för gymnasiet hos lärplattformen Stockholmskällan. Om Svenskar som verkade i kolonialismens och imperialismens Kongo runt sekelskiftet 1900.
En digital rundvandring i Medelhavsmuseets Egyptenutställningen.
En digital rundvandring i utställningen.
Lektionsmaterial för gymnasieskolan i ämnen som Geografi, Historia, Bild, Samhällskunskap, Religion och Engelska.
Filmbaserad frågesport för grundskola F-9 och gymnasieskolan om föremål från världens alla folk och kulturer. Är det en leksak eller ett vapen? Från Kina, Mexiko eller det forna Egypten?
Lär dig mer om världens kulturer och världens historia - använd museiföremål som källmaterial i undervisningen och skolarbetet.
Afrosvenskar i historien – vilka var de? Genom ny forskning presenterar vi både kända och okända svarta människors liv i Sverige genom tiderna. För gymnasieskola och vuxenutbildning.
Klimat, hållbarhet, kulturarv och framtid - vad kan vi lära av Ladakh? Filmbaserat lärmaterial för gymnasie- och vuxenutbildning i Geografi, Historia, Religion, Samhälls- och Naturvetenkunskap.