svenska
Lyssna
MENY

Bildsamling

De fotografiska samlingarna vid våra fyra museer innehåller uppåt en miljon bilder som illustrerar olika delar av det internationella kulturarvet. Dessa samlingar har byggts upp under mer än ett sekel.

Fotografierna har tagits under en period som sträcker sig från slutet av 1800-talet fram till idag och är därför viktiga historiska dokument. Bilderna berör ämnen som antikviteter från Medelhavsområdet och Asien, förvärvsomständigheter i fält, etnografi och antropologi, forskningsexpeditioner, svensk mission, kolonialhistoria, fornlämningar och arkeologi. Några av bilderna representerar Statens museer för världskulturs eget fotografiska arbete, medan andra kommer från fotografiska arkivsamlingar. Pågående digitaliseringen bidrar till att förbättra fotografiernas tillgänglighet och bevarar samtidigt kvaliteten på originalen, vilket i sin tur gör det möjligt för fler att utnyttja denna fotografiska guldgruva.

Beställa bilder 

För frågor om bildbeställningar, kontakta Bildservice epost
Läs mer om bildhanteringsavgift och leveransvillkor för beställda bilder här

Börja med att leta efter bilden/bilderna i vår databas Sök i samlingarna, så att du kan ange rätt bildarkivnummer. Där kan du också ladda ner lågupplösta bilder gratis för forskning och enskilt bruk. I våra bildarkiv finns det samlingar som ännu inte har blivit digitaliserade. För att ta fram bilder eller forska i våra bildsamlingar, vänligen kontakta via besök & beställ.