svenska

Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities

Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities (BMFEA) startades 1929 som en vetenskaplig tidskrift av den dåvarande museichefen Johan Gunnar Andersson, professor i Östasiens arkeologi.

Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities 81

BMFEA publicerar artiklar av forskare världen över på engelska (och undantagsvis på franska eller tyska) om alla aspekter av förhistoriska, antika och klassiska Östasien och angränsande regioner, inklusive arkeologi, konst och arkitektur; historia och filosofi; litteratur och lingvistik; och relaterade forskningsfält.

Alla bidrag granskas av kollegor (peer-review) i en dubbelt anonym process. BMFEA Editorial Advisory Board består huvudsakligen av forskare baserade på europeiska centra för forskning om Asien.

För redaktionell information, lista över samtliga volymer, publiceringsnyheter och anvisningar om inköp se Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities Purchase Information

Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities 81

Bulletin of the Museum of Far Eastern Antiquities nummer 81.
Finns att köpa här.

Att resenärer, materiell kultur och innovationer har rört sig över Eurasien längs ett nätverk av vägar och stigar genom historien syns i det arkeologiska materialet. Sedan 1800-talet kallas dessa historiska nätverk ibland för sidenvägarna, en term med en egen historia som är värd att utforska, liksom frågan om vilka investeringar som behövdes innan en resenär kunde ge sig ut längs dessa vägar. Detta är teman i Bulletin of the Museum of the Far Eastern Antiquities nummer 81 - lyssna på några av författarna här: