svenska
Lyssna
MENY

Snacks & människor

Majs och människor, hur hör de ihop? Poppa popcorn och hör om hur ett helt folk skapades av de små kornen! Eller prova något nytt i år, gör din egen heta chokladdryck på samma sätt som aztekernas härskare Montezuma. Det sägs att han drack 30 koppar chokladdryck om dagen och att det förlängde hans liv! Vi har tagit fram några filmer där du kan se hur det går till. Som en bonus hittar du även recept samt knep & knåp att pyssla med på lovet!

Majs & människor

Majs är inte bara popcorn, av majs kan man göra så mycket mer! Lyssna på berättelsen om hur ett helt folk skapades av de gula kornen.

Tusen år av choklad

Häng med när vi lagar varm choklad enligt ett tusenårigt recept från Aztekriket i Mexiko! I filmen får du lära dig hur man gör så att du själv kan testa de heta smakerna i påsk. Receptet hittar du här.

Pyssel, knep och knåp

Våra vänner Pop & Corn gillar att gömma sig och vill att du ska leta efter dem! Kan du hitta alla Pop & Corn bland alla andra popcorn? Klicka här eller på bilden för att se bilden ännu tydligare. 

Pop-corn_1920x1080.jpg

Mer pyssel

Vill du fortsätta pyssla? Ladda ned eller skriv ut vårt Knep och knåp-häfte för mer kul pyssel! Klicka här för att se häftet.