svenska
Lyssna
MENY

Praktik

Här hittar du ansökningsinformation om praktik på Världskulturmuseerna. Praktiken samordnas i myndigheten, vid frågor vänd er till handlaggare@varldskulturmuseerna.se. Ansökan sker via länken längre ner på sidan. Sista ansökningsdag för praktik på hösten är 15 maj och för våren den 31 oktober. Enskilda praktikutlysningar inom specifika verksamhetsområden kan förekomma däremellan.

Om arbetsplatsen

Vill du praktisera på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin! Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag.

Arbetsuppgifter

Som praktikant hos oss kan du ta del av perspektiv på mänskligt skapande från hela världen och genom alla tider. Vi har intressanta föremål och samlingar, permanenta och tillfälliga utställningar, temakvällar, seminarier, familjeaktiviteter, kulturmöten och mycket mer.

Världskulturmuseernas verksamhet möjliggörs av en stor mängd olika kompetenser och förekommande arbetsuppgifter beror på inom vilket verksamhetsområde praktiken genomförs. Exempel på områden där vi kan erbjuda praktik är samlingsförvaltning, fotografi, utställningsproduktion, programläggning, bemötande, marknadsföring, ekonomi, HR, fastighetsförvaltning och verksamhetsutveckling med flera. Ange gärna i din ansökan inom vilket/vilka områden din ansökan riktar sig. Det finns inget fast antal platser utan antalet varierar utifrån pågående projekt och processer samt tillgängliga resurser för handledning. 

Som praktikant hos oss får du en handledare som tillsammans med dig ansvarar för din vistelse under praktikperioden. Vi behöver din ansökan senast den 15 maj för praktik förlagd till höstterminen, och 31 oktober för praktik under vårterminen. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot under sommaren.

Kvalifikationer

Vi erbjuder möjlighet till lärande och praktik för studerande på eftergymnasial nivå och personer i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Vi tror att du som söker har ett intresse för mänskliga intryck, uttryck och avtryck, historiskt, samtida och gränsöverskridande.

Observera att praktiken ska vara ingående del i en pågående utbildning, alternativt genom samarbete med Arbetsförmedlingen. Inskrivning på ett lärosäte alternativt på Arbetsförmedlingen är därför ett krav.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-15
Referensnummer: 20/2021-2.1
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Praktiken påbörjas enligt överenskommelse

Kontakt

Kontaktperson
Sofie Öberg Magnusson
Handläggare
handlaggare@varldskulturmuseerna.se

Övrigt

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.