svenska
Lyssna
MENY

Praktik

Här hittar du ansökningsinformation om praktik på Världskulturmuseerna. Praktiken samordnas i myndigheten, vid frågor vänd er till handlaggare@varldskulturmuseerna.se. Ansökan sker via länken längre ner på sidan. Sista ansökningsdag för praktik på hösten är 15 april och för våren den 15 oktober.

Om arbetsplatsen

Vill du praktisera på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin! Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag.

Arbetsuppgifter

Som praktikant hos oss kan du ta del av perspektiv på mänskligt skapande från hela världen och genom alla tider. Vi har intressanta föremål och samlingar, permanenta och tillfälliga utställningar, temakvällar, seminarier, familjeaktiviteter, kulturmöten och mycket mer.

Vi tar emot praktikanter under vår- och hösttermin. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot under sommaren. Vi får många förfrågningar om praktik och eftersom vi vill ge en hög kvalitet i uppgifter och handledning kan vi tyvärr inte ta emot alla sökande. Vi behöver din ansökan senast den 15 oktober för praktik förlagd till vårterminen. Som praktikant hos oss får du en handledare som tillsammans med dig ansvarar för din vistelse under praktikperioden.

Kvalifikationer

Vi erbjuder möjlighet till lärande och praktik för studerande på eftergymnasial nivå och personer i arbetsmarknadspolitiska åtgärder. Observera att praktiken ska ingå som en del av en utbildning. Inskrivning på ett lärosäte alternativt på Arbetsförmedlingen är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: 2021-01-20
Praktiken påbörjas enligt överenskommelse
Tidsbegränsad till: 2021-06-15

Ansökan

Ansök senast: 2020-10-15
Referensnummer: 268/2020-2.1
Välkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1
Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Sofie Öberg Magnusson
Handläggare
handlaggare@varldskulturmuseerna.se

Övrigt

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.