Kimono Fusion

Från traditionell japansk kultur till hypermodern.

Pågick från 17 september 2010 - 31 maj 2011.

Kimono Fusion är en japansk modeutställning som på ett lekfullt sätt utgår från kimonon och bubblar vidare in i dagens japanska subkulturer och modetrender. Vintage kimonos blandas med kreationer och streetsmarta barnsligheter från några av Japans hetaste designers. Handgjorda accessoarer för unga geishor samsas med graffiti och hiphopiga origami-figurer med mönster inspirerade av gamla kimonos.
Utställningen är en samproduktion mellan Rekostylisterna och Världskulturmuseet.

Koralie och SupaKitch

Koralie och maken SupaKitch är två franska streetkonstnärer i 30-års åldern som bor i New York. De är båda uppvuxna med japansk/fransk manga, och blandar olika västerländska uttryck med inspiration hämtad ifrån både modern och traditionell japanska kultur. Koralies internationellt kända signum är en slags modern Geisha som ständigt byter outfit, och SupaKitchs karaktäristiska fantasifigurer är en egensinnig blandning som tycks ha drag av både varg, björn och kanin. Tillsammans skapar de sitt eget universum bebott av gulliga monster, superhjältar och coola flickor med långt färgglatt hår. Det är en skimrande barnslig värld, fylld av smart humor och vuxna undertoner.

Öppningsfest - Tokyo Fusion

På öppningskvällen 17 september återskapades i samarbete med Next Century Modern en galen utekväll i Tokyo, Tokyo Fusion, med allt vad det innebär av japanska maträtter, sake, geishor, animefigurer, karaoke och para para dans!
Minst ett par tusen människor kom för att kolla in utställningen och festa loss Tokyo-style, och kön ringlade sig ända ner till Universeum fram till ettsnåret. Bilder från festen och alla fantastiska utstyrslar finns här.