Kommande utställningar

Världskulturmuseet visar växlande tematiska utställningar med fokus på olika globala samtidsfrågor. Gemensamt speglar de världens mångfald och föränderlighet. Ibland dyker det upp mindre utställningar under kortare tid. Dessa hittar du under vårt kalendarium.

Kimono: Kyoto till catwalk
19 september 2020 - 10 januari 2021

Europas första stora utställning om kimonons historia och betydelse kommer till Göteborg. Utställningen är producerad av Victoria and Albert Museum i London där den visas 29 februari till 21 juni. På Världskulturmuseet kommer utställningen visas den 19 september 2020 till 10 januari 2021.

Besökaren får följa kimonon från 1600-talet till dagens nytolkningar på såväl Tokyos gator som i modet och på vita duken- allt uppdelat i tre delar; Kimono in Japan, Kimono in the World och Kimono Transformed. I Göteborg kommer också ett mindre tillägg från egen samling av visas.