Kommande utställningar

Världskulturmuseet visar växlande tematiska utställningar med fokus på olika globala samtidsfrågor. Gemensamt speglar de världens mångfald och föränderlighet.

Ibland dyker det upp mindre utställningar under kortare tid.
Dessa hittar du under vårt kalendarium.

Feathers

- En värld av fjädrar -
Öppnar 10 februari 2018

I utställningen Feathers tas vi med över hela världen, till platser och personer som låtit fjädrar pryda och förhöja bärarens status – eller bara ge färg åt tillvaron.

Fjädrar fascinerar – ömtåliga, ofta färgstarka och vackra att beskåda. Fåglar och deras fjädrar har i alla tider inspirerat människor runt om i världen. Den som bär dem går aldrig obemärkt förbi, vare sig det är i Papua Nya Guinea eller i Paris.

Feathers – En värld av fjädrar är ursprungligen producerad av Nationaal Museum van Wereldculturen i Nederländerna.

Men helt och hållet lånta fjädrar är det inte. Världskulturmuseet passar på att visa unika föremål ur den egna samlingen och har också lånat in en mängd fåglar från Naturhistoriska Riksmuseet i Stockholm. Modeikoner som Jean-Paul Gaultier och Lars Wallin medverkar med haute couture i fjäder. Exklusiv design från huset Balmain samsas med spännande studentarbeten från Textilhögskolan i Borås samt Högskolan för Design och Konsthantverk vid Göteborgs universitet. Dessutom visas förföriska fjädrar i verk av Tim Mårtenson, som är Nordens ende plymmakare.

Feathers visas på Världskulturmuseet i Göteborg 10 februari – 26 augusti 2018. Sedan flyttar utställningen till Stockholm och Etnografiska museet, där den finns 29 september 2018-3 mars 2019. Följ bygget på Instagram.