Kinesisk Tuschmåleri

25 - 27 maj 2018, kl. 11:30 - 16:00

Tema: Färgexplosion när öst möter väst.
Vi tittar på det traditionella och moderna blågröna måleriet (青綠) och Zhang da qian, som är en nutida modern konstnär. I slutet av sitt levnadsår använde han de traditionella teknikerna på banbrytande sätt och inspirerades av de franska samtida expressionisterna som han dessutom träffade.

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Pris: 2225 kr/3 dagar Boka plats
Ytterligare information: Sista anmälningsdag fredag 18 maj.

I den temporära utställningen Paper Stories finns ett vackert tuschmåleri, i tekniken blågrönt måleri, utställt en kort stund till. Passa på att studera målningen i detta sällsynta tillfälle innan det byts ut mot annat tuschmåleri och återbördas till magasinet för framtida generationer och utställningar.

OBS! Förkunskaper i kinesiskt tuschmåleri krävs!
Begränsat antal platser.
Lärare: Anna-Lena Hansen, konstnär och sinolog.

Övriga datum

13-15 april: De fyra gentlemännen, nybörjarkurs
 3-dagarsworkshop, 2500 kr
25-27 maj: Färgexplosion när öst möter väst, fortsättningskurs
3-dagarsworkshop, 2500 kr

Praktisk info

  • Material: Har du eget material, som t.ex. kinesiska penslar eller papper, så ta gärna med det. Visst material finns att låna och papper kan man även köpa på plats.
  • Glöm ej att ta med förkläde eller dylikt.

Köpvillkor

  • Anmälan är bindande när du har betalat din workshopsavgift. Platsen går dock att överlåta till annan person. Vi gör ej återköp på biljetter, utan hänvisar till ombokning.
  • Vi förbehåller rätten att ställa in kursen vid för får deltagare och meddelar dig omgående om det sker. Om inget meddelande skickas ut fortskrider workshop enligt planerna.
  • Ingen ersättning utgår för borttappad biljett.
  • För mer information angående köpvillkor, vänligen klicka här.