Färgköket - Workshop med naturlig färgning

15 september 2018, kl. 12:00 - 16:00

Starta hösten med en workshop om hållbara färger.

Var: Östasiatiska museet, Stockholm
Plats på museet: Ateljé Draken Pris: 50 kr/pers Boka plats
Ytterligare information: Ta med dig dina egna textilier som du vill färga. Rekommenderas från 8 år. Målsman ansvarar för minderåriga barn.

Sverige och Japan möts i Färgköket, där vi lär oss att använda naturen som källa för att skapa hållbara färger med Aoki Masaaki från tezomeya.com, Kyoto. Under dagen får vi bekanta oss med hur traditionella tekniker har använts och kan användas än idag.

Färgköket sker i samarbete med Svensk form och ingår i det japansk-nordiska utbytet Juxtaposing Craft – ett projekt av Rebecca Ahlstedt och Anna Senno från Undeni i samarbete med arkitekten Tsuyoshi Tane och designsamarbetet 1+1+1.

Ateljé Draken är öppen kl 11 – 17.00 Tillfällen att testa växtfärgning är kl 12, kl 13.30 och kl 15. Begränsat antal platser att medverka vid färgningen. Alla är välkomna att titta på.

Ta med eget plagg (cellulosabaserad textil, t.ex. viskos eller bomull i motsvarande tygmängd som en T-shirt).


Färgköket stöds av Nordiska Kulturfonden / Handmade. Missa inte heller samtalet på Svensk Form den 18 september där du får veta mer om färg och dess betydelser i olika tider och kulturella kontexter.