Chinese Orchestra of Shandong Song & Dance Theatre

Chinese Orchestra of Shandong Song & Dance Theatre ser det som sin plikt att förvalta och utveckla traditionell kinesisk musik i Shandong och strävar att tjäna samhället och det kinesiska folket. De ägnar sig åt att presentera enastående kinesisk musik och mästerverk värdigt genom historien och för framtiden.

Chinese Orchestra of Shandong Song & Dance Theatre (COSSDT) etablerades 1958 och är ett av de tidigaste och mest inflytelserika kinesiska orkestrar med ett välbalanserat team av kompetenta kompositörer, konduktörer såsom Pu Dongsheng, Liu Wenjin, Xia Feiyum, Yan Huichang, Zhang Lie, Liu Sha, Mo Fan, Yang Youqing, Ma Shuai samt välkända sångare som Yu Hongmei, m.fl.

De har turnerat och besökt över 40 länder och regioner i Asien, Afrika, Amerika och Oceanien och erhållit varma bifall från lokalbefolkningen med sin kinesiska musikgenre. De senaste 50 åren har ett flertal kompositioner skapats med influenser av Shandongs lokala särdrag, där traditionella kinesiska musikinstrument som t.ex. Erhu och Suona framträder med orkestern. Dessa kompositioner spelas också av andra orkestrar i hela Kina.

Chinese Orchestra of Shandong Song & Dance Theatre

Med kompositionerna Blooming Flowers och Chit-chat vann COSSDT första pris i tävlingen Performance Competitition for Chinese Musical instruments and Folk Musical Forms of the Tenth China Art Festival.

Kulturdepartementet i Kina tilldelade COSSDT uppdraget att framföra The music and Dance of Confucius Family Mansion på en gala i UNESCO:s huvudkvarter, Paris, Frankrike under en vecka. Detta nummer skapades för att representera kinesiska musikens musikkultur och den ceremoniella dyrkan av Konfucius. Verket uppskattades högt av västerlänningar och blev en klassiker i orkesterns repertoar.

För två år sedan, 2015, lanserade COSSDT en serie konserter "Year of Splendid Traditional Chinese Culture". För det nyproducerade numret för stora kinesiska orkestern, Konfucius, utvaldes de samma år av China National Arts Fund som ett projekt. Som det enda professionella kinesiska orkester på provinciel nivå i Shandong, utforskar och förnyar de kinesisk musik och främjar aktivt offentliga uppträdanden. COOSSDT erhåller hög renommé bland allmänheten.