Möten med minnen på Medelhavsmuseet

Visningar för personer med demensdiagnos tillsammans med närstående person eller följeslagare.

Tema: Egypten - Faraoner och människor

Staty föreställande gravväktaren och mumifieringsguden Anubis. Guden avbildas som en schakal. Statyn är tillverkad c:a 1300-1200 f.Kr. Mumifierad kropp av Neswaiu, linnesvepning, mumiemask, kartonage , inre och yttre mumiekista. Neswaiu var präst och skrivare och levde för c:a 2200 år sedan. Fornegyptisk offerstele i kalksten föreställande borgmästare Inheretnacht (i två versioner, stående och sittande) och hans hustru. C:a 2200-2100 f.Kr. I mitten syns ett uppdukat offerbord, sett uppifrån, i fågelperspektiv. Skulpturhuvud i sandsten som föreställer farao Sesostris den I som levde för c:a 3900 år sedan. Han bär dubbelkrona på huvudet och Ureusorm på pannan.

Visningarna äger rum:

23/9 kl.14-15.30

7/10 kl.14-15.30

2/12 kl.14-15.30

16/12 kl.14-15.30

Visningen går i lugnt tempo och vi fokuserar på några av föremålen. Vi går runt tillsammans och sitter ned i en liten grupp och pratar om vilka tankar och känslor föremålen väcker. Visningen tar max 1,5 timme. Visningens fokus ligger på Egypten - faraoner och människor.

Visningen är gratis. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs. Boka via mejl eller telefon.

Anmäl er båda med namn. Om ni gör det via mejl får ni en bekräftelse på att ni är inbokade till visningen mejl:
Telefon: 010-456 12 95.

Möten med minnen
Alzheimerfonden har tidigare genomfört det landsomfattande projektet Möten med Minnen, riktat till människor som drabbats av någon form av demenssjukdom. Statens museer för världskultur har valt att fortsätta att erbjuda gratis visningar till personer med demensdiagnos.