Möten med minnen på Medelhavsmuseet

Visningar för personer med demensdiagnos tillsammans med närstående person eller följeslagare.

Staty föreställande gravväktaren och mumifieringsguden Anubis. Guden avbildas som en schakal. Statyn är tillverkad omkring år 1300-1200 före kristus. Mumifierad kropp av Neswaiu, linnesvepning, mumiemask, kartonage , inre och yttre mumiekista. Neswaiu var präst och skrivare och levde för omkring 2200 år sedan. Fornegyptisk offerstele i kalksten föreställande borgmästare Inheretnacht (i två versioner, stående och sittande) och hans hustru. Omkring 2200-2100 före kristus. I mitten syns ett uppdukat offerbord, sett uppifr��n, i fågelperspektiv. Skulpturhuvud i sandsten som föreställer farao Sesostris den I som levde för omkring 3900 år sedan. Han bär dubbelkrona på huvudet och Ureusorm på pannan.

Visningen går i lugnt tempo och vi fokuserar på några av föremålen. Vi går runt tillsammans och sitter ned i en liten grupp och pratar om vilka tankar och känslor föremålen väcker. Visningen tar max 1,5 timme. Visningens fokus ligger på Egypten - faraoner och människor.

Visningen är gratis. Begränsat antal platser. Föranmälan krävs. Boka via mejl eller telefon.

Datum för visningarna:

Måndag 27 januari kl. 14-15.30
Måndag 10 februari kl. 14-15.30
Måndag 27 april kl. 14-15.30
Måndag 18 maj kl. 14-15.30

Anmäl er båda med namn. Om ni gör det via mejl får ni en bekräftelse på att ni är inbokade till visningen mejl:
Telefon: 010-456 12 95.

Möten med minnen
Alzheimerfonden har tidigare genomfört det landsomfattande projektet Möten med Minnen, riktat till människor som drabbats av någon form av demenssjukdom. Statens museer för världskultur har valt att fortsätta att erbjuda gratis visningar till personer med demensdiagnos.