Utställningar

Utställningar

Museet visar permanenta och tillfälliga tematiska utställningar. Tillsammans ger de perspektiv på vad det är att vara människa i vår globala värld.

MAGASINET


Gå vilse bland fnöskpungar, apsaxar och giftpilar. Upptäck nya världar. Kanske blir penismusslan eller leopardmasken din favorit? Eller något annat av de 6000 föremål som du hittar i museets skattkammare.


Utforska Magasinet här

Besök utställningen i vår webbapp

PLAYGROUND


En uställning om normer och rätten att vara sig själv.


Ursprungsfolk I 3 Klimat


..Om torkan i Australien, om Amazonas krympande regnskogar och om issmältningen i Arktis.

Med Världen I Kappsäcken


Utställningen Med världen i kappsäcken handlar om vad några svenska resenärer och äventyrare hade med sig i bagaget och hur de förmedlade det här hemma.

MISSIONS-UTSTÄLLNINGEN 1907


Hur visades Kongo i stockholm för hundra år sedan?

NORDAMERIKAS INDIANER


Med föremål, foton och filmer från museets samlingar lär vi känna den nordamerikanska ursprungs-befolkningen. Här ser du bostäder, kläder, rituella föremål och mycket mer.

Japan Bild och Självbild


I utställningen visas samurajrustningar, sylvassa svärd, stiliserade masker, praktfulla textiler från no-teatern, ainu-folkets dräkter och föremål kopplade till museets japanska tehus.

Konstskatter från Benin


Över 2 000 konstföremål skeppades till England där en del såldes på auktion för att bekosta krigsföretaget mot Benin. När bronserna kom till Europa var det som krigstroféer och kuriosa.

DANSMASKENS BERÄTTELSE


De afrikanska dansmaskerna förbinder människor med skaparkrafterna i tillvaron. När en mask dansar i byn är det inte teater utan snarare ett sätt att nå kontakt med andliga verkligheter.

Kreolmonter


I och med den europeiska koloniseringen och den transatlantiska slavhandeln ledde mötena mellan amerikanska, europeiska och afrikanska kulturer i Karibien och Nord- och Sydamerika till blandade kulturuttryck.

DIREKT FRÅN SAMLINGARNA

Titthål i tiden - bildspel på webben

FÖLJ MED PÅ EN GUIDAD VISNING

TIDIGARE UTSTÄLLNINGAR

KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR