Världsunika inuitiska kajaker på Etnografiska museet

Tisdag, torsdag, fredag, lördag och söndag 4 - 14 juli 2019, kl. 11:00 - 17:00
I juli får museet ett unikt besök av specialinbjudna gäster från Baffinön i norra Kanada. De specialinbjudna gästerna kommer att vara i Sverige 4–17 juli för att skapa exklusiva kajakmodeller i lokal stil.
Var: Etnografiska museet, Stockholm
Pris: Fri entré

OBS! Tiderna för bygget varierar. Om ni är extra intresserade av att träffa dem, för att försäkra er om att de är på plats, ring museets reception på 010-456 1299. Kajakbyggarna kommer inte vara på plats den 12/7 eller den 16/7.

I juli får Etnografiska museet i Stockholm ett unikt besök av specialinbjudna gäster från Baffinön i norra Kanada.

Torsten Diesel representerar Inuit Heritage Trust och med honom kommer medlemmar från Iqaluits Kayak Club, en organisation som arbetar för att återuppliva kajaktraditionen i regionen.

De specialinbjudna gästerna kommer att vara i Sverige 4–17 juli för att skapa exklusiva kajakmodeller i lokal stil på Etnografiska museet. Byggandet kommer att pågå i utställningsområdet så att besökare får möjligheten att ta del av det, samt för att bjuda in till möten och samtal.

Museet kommer dessutom att ha visningar.

I samarbete med kanadensiska ambassaden i Sverige.

Måndagen 8 juli hittar ni dessutom kajakbyggarna samt Martin Schultz, Världskulturmuseernas intendent för Nordamerika, på Nacka Konsthall: https://dieselverkstaden.se/evenemang/roster-fran-arktis-berattelser-om-hav-och-is-i-nacka-konsthall/