Visningar med teckenspråkstolk och taktila inslag

Världskulturmuseerna arbetar med att förbättra tillgängligheten. På våra museer erbjuder vi guidade visningar med teckenspråkstolk och guidade visningar med taktila inslag.

Visningar med teckenspråkstolk

Här hittar du tid och plats för visningar av våra utställningar under hösten 2016.
Kom och upplev museernas utställningar med flera sinnen! Följande visningar genomförs enbart på teckenspråk. Visningarna kostar 20 kr.

Etnografiska museet

Lör 25 feb kl 13
Lör 25 mars kl 13

Medelhavsmuseet

Sön 26 feb kl 13
Sön 26 mars kl 13

ÖSTASIATISKA MUSEET

Sön 2 april kl 13
Sön 9 april kl 13

Världskulturmuseet

Kontakta museet för förfrågningar om visningar
riktade till personer med särskilda behov.

Visningar med taktila inslag

Vill du hålla i en didjeridu, prova en romersk hjälm, känna på en kokong av en silkeslarv? Har du en synnedsättning och vill veta mer om museets föremål? Visning för alla, men synskadade är extra välkomna!
Visningarna kostar 20 kr.

ETNOGRAFISKA MUSEET

Tis 7 mars kl 15
Tor 20 april kl 15

Medelhavsmuseet

Tor 9 mars kl 15
Tor 11 maj kl 15
Känn på forntiden! Följ med på en visning med taktila inslag. Under visningen finns möjlighet att med egna händer känna på utvalda föremål. Några är äkta fynd ur Medelhavsmuseets samlingar, några är repliker.

ÖSTASIATISKA MUSEET

Tis 21 feb kl 15
Tis 18 april kl 15

VÄRLDSKULTURMUSEET

Kontakta museet för förfrågningar om visningar
riktade till personer med särskilda behov.

Välkomna!