Visningar med taktila inslag

Världskulturmuseerna arbetar med att förbättra tillgängligheten. På våra museer erbjuder vi guidade visningar med taktila inslag.

Visningar med taktila inslag

Har du en synnedsättning och vill veta mer om museets föremål? Visning för alla, men synskadade är extra välkomna! För närvarande har vi tyvärr inte möjlighet att erbjuda visningar på teckenspråk. Visningarna kostar 20 kr.

ETNOGRAFISKA MUSEET

I utställningen "Afrika pågår" möter vi föremål, ljud och berättelser. Luta dig tillbaka och lyssna till gamla myter och samtida poesi. Känn på föremål och prova en djembetrumma.

Tisdag 25 september kl 15.00

Tisdag 23 oktober kl 15.00

Tisdag 20 november kl 15.00

MEDELHAVSMUSEET

Känn på forntiden! Följ med på en visning med taktila inslag. Under visningen finns möjlighet att med egna händer känna på utvalda föremål. Några är äkta fynd ur Medelhavsmuseets samlingar, några är repliker.

Tis 18 september kl.17.30

Tis 16 oktober kl.17.30

Tis 13 november kl.17.30

ÖSTASIATISKA MUSEET

Följ med på vår taktila visning som handlar om Kinas keramikhistoria. Här får du känna på fem tusen år gammal keramik, följa linjerna på handmålat porslin och känna den hårfina skillnaden mellan en lyckad och misslyckad glasyr.

Tis 11 september 17.30

Tis 23 oktober 17.30

Tis 27 november 17.30

VÄRLDSKULTURMUSEET

Kontakta museet för förfrågningar om visningar
riktade till personer med särskilda behov.

Välkomna!