Visningar på teckenspråk och med taktila inslag

Världskulturmuseerna arbetar med att förbättra tillgängligheten. På våra museer erbjuder vi guidade visningar på teckenspråk och guidade visningar med taktila inslag.

Visningar MED teckenSPRÅKSTOLk

Här hittar du tid och plats för visningar av våra utställningar under hösten 2017.
Kom och upplev museernas utställningar med flera sinnen! Följande visningar genomförs av museets pedagoger tillsammans med teckenspråkstolk. Visningarna kostar 20 kr.

Etnografiska museet

Lördag 24 februari kl 14

Lördag 21 april 8 kl 14

Medelhavsmuseet

Söndag 25 mars kl 13

Söndag 15 april kl 13

ÖSTASIATISKA MUSEET

Söndag 11 februari 15

Söndag 22 april kl 13

Världskulturmuseet

Kontakta museet för förfrågningar om visningar
riktade till personer med särskilda behov.

Visningar med taktila inslag

Har du en synnedsättning och vill veta mer om museets föremål? Visning för alla, men synskadade är extra välkomna!
Visningarna kostar 20 kr.

ETNOGRAFISKA MUSEET

Tisdag 20 februari kl 15 Tema: Playground - upplev utställningen som på ett lekfullt sätt diskuterar normer och identitet

Tisdag 24 april kl 15 Tema: Nordamerikas indianer

Tisdag 15 maj kl 15 Tema: Australiens ursprungsfolk

Medelhavsmuseet

Tisdag 6 mars kl 17.30

Tisdag 3 april kl 17.30

Känn på forntiden! Följ med på en visning med taktila inslag. Under visningen finns möjlighet att med egna händer känna på utvalda föremål. Några är äkta fynd ur Medelhavsmuseets samlingar, några är repliker.

ÖSTASIATISKA MUSEET

Tisdag 13 februari kl 15

Tisdag 10 april kl 15

Tema: Följ med på en visning där vi både känner på och lyssnar till Kinas historia.

VÄRLDSKULTURMUSEET

Kontakta museet för förfrågningar om visningar
riktade till personer med särskilda behov.

Välkomna!