Upptäck det forna Egypten: Ny webbplats för barn och unga

Pressmeddelande, 6 februari 2014 Världskulturmuseerna

Gör en resa till det gamla Egypten på www.varldskulturmuseerna.se/egypten

Anta Faraos uppdrag eller gå på egen upptäcksfärd vid Nilen. På Världskulturmuseernas webbplats för barn kan du ladda ner världen Faraonien till Minecraft och lära dig mer om Egypten genom tiderna.

Inför öppningen av den nya utställningen om Egypten på Medelhavsmuseet den 22 februari har Världskulturmuseerna också gjort den tillgänglig på webben. Här kan barn och unga lära sig mer om Egypten och träffa människor och gudar från förr.

För den spelintresserade finns det en karta (map) att ladda ner till Minecraft – den egyptiska världen Faraonien. Dessutom finns det en mängd andra uppslag på aktiviteter för den som vill skapa hemma; skriv med hieroglyfer, ladda ner klippdockor och hitta tips på teman som kalas, mat, lekar och pyssel.

Världskulturmuseerna arbetar långsiktigt med att utveckla ett digitalt utbud för målgruppen barn och unga. Innehållet om Egypten är ett första steg mot att förverkliga visionen att barn ska tycka att det är kul med världskultur genom att skapa och utforska sin kreativitet online.

Genom denna satsning vill Världskulturmuseerna öka andelen barn och unga besökare såväl till digitala kanaler som på plats i museerna.

För mer information kontakta: Elin Örnberg, kommunikation & marknadsföring,
010-456 12 78,

Utforska Egypten digitalt: www.varldskulturmuseerna.se/egypten

Ta med familjen till Faraonernas Egypten! Utställningen på Medelhavsmuseet i Stockholm bjuder på en spännande och lärorik upplevelse för hela familjen. Premiär 22 februari 2014: www.medelhavsmuseet.se


Relaterade bilder

Kontaktpersoner

 • Tina Sjögren
  Pressekreterare
  010-456 11 38
  070-316 73 97
 • Andreas Lundell
  Kommunikatör / Samordnare
  070-3167234