Sofia Jannok till Världskulturmuseet

Pressmeddelande, 5 februari 2015 Världskulturmuseet

I samband med utställningen Maadtoe bjuder Världskulturmuseet in Sofia Jannok för en eftermiddagskonsert lördag 14 februari.

Sångerskan Sofia Jannok har vid det här laget hunnit släppa tre kritikerrosade album. Det senaste - Áhpi( Wide As Oceans) - kom i maj förra året. Hennes musikaliska uttryck bäddar för känslofyllda upplevelser i gränslandet mellan modern indiepop och tidlös urkraft. Jannok hämtar inspiration ur sitt samiska ursprung och har ett starkt engagemang för urfolkens rättigheter.

Till Världskulturmuseet tar hon med sig gitarristen Kristofer Eriksson.Konserten inleds och avrundas av DJ Riimp som bjuder på det nyaste och det bästa av samisk musik. Till vardags heter han Anders Rimpi och arbetar som operasångare och kompositör i Göteborg.

Det hela börjar klockan 14.30 och är gratis för alla museibesökare.

För mer info samt pressbilder:

Anna Tarschys, programkoordinator Världskulturmuseet
INGEN_SPAM_anna.tarschys@varldskulturmuseet.se