Secret Love On Photo öppnar på Östasiatiska museet

Pressmeddelande, 21 september 2018 Östasiatiska museet

Fotografier från succéutställningen Secret Love kommer tillbaka till Östasiatiska museet som del av den pågående utställningen Paper stories. I Secret Love On Photo presenteras verk av fotograferna Chi Peng, Fan Popo, Gao Brothers, Li Guangxin, Ma Liuming, Ren Hang, Shi Tou, Wang Zi, Yang Guowei och Zhang Yuan.

- I Secret Love On Photo förenas fotograferna i viljan att skapa visuella uttryck för tabubelagd kärlek och känsliga frågor som rör sexualitet, könsidentitet och rådande normer, säger Si Han, intendent på Världskulturmuseerna och skapare av originalversionen av utställningen Secret Love samt aktuella Secret Love On Photo.

Den populära utställningen Secret Love producerades av Världskulturmuseerna 2012 då den visades på Östasiatiska museet. Sedan dess har utställningen varit på turné i världen och setts av över en halv miljon besökare. Det gör Secret Love till den mest besökta konstutställningen om tabubelagd kärlek, såväl i Sverige som i världen.

Secret Love On Photo ingår i Paper Gallery, en av tre delar av utställningen Paper Stories. Utställningen Paper Stories öppnade tidigare under året och visar genom unika samlingar från Kina, Japan och Korea papprets historia, teknik och konsthantverk. Bland de mest spännande föremålen är världens äldsta papper. I Paper Gallery står samtidskonst i fokus och tidigare under året visades här verk av modedesignern Bea Szenfeld, prisbelönt för sina experimentella konstnärliga plagg, skapade för hand.

Denna version av Secret Love fokuserar på fotopapper och är det tredje bytet i den samtida delen av Paper Stories.

I Kina har en lika omvälvande som snabb ekonomisk utveckling ägt rum de senaste decennierna med genomgripande samhällsförändringar som följd. Samtidigt har medvetenheten om individens rättigheter ökat. I denna process förändras traditionella synsätt och värderingar.

Förändringar i lagstiftningen kring homosexualitet - som avkriminalisering och strykning från listan över mentala sjukdomar - är ett exempel. Utvecklingen återspeglas i bildkonsten, som i sin tur påverkar de sociala processerna. Konsten och de tänkande konstnärerna bidrar till att forma en ny, förändrad verklighet.

Information om Paper stories: https://bit.ly/2FemfPs

Presentationer av deltagande fotografer:

Gao Brothers - https://bit.ly/2xElzx1

Li Guangxin - https://bit.ly/2xEA43U

Ren Hang – https://bit.ly/2QKXc9A

Yang Guowei – https://bit.ly/2O1I0X0

Ma Liuming – https://bit.ly/2PUWPbf

Chi Peng - https://bit.ly/2MPGvXj

Fan Popo - https://bit.ly/2xt8RSt

Shi Tou - https://bit.ly/2MSeuye

Zhang Yuan - https://bit.ly/2xD8JyR

Wang Zi - https://bit.ly/2xEG6RZ

Kontakt: Katarina Ståhl, kommunikatör
INGEN_SPAM_katarina.stahl@varldskulturmuseerna.se
010 - 456 12 78

Kontaktpersoner

 • Tina Sjögren
  Pressekreterare
  010-456 11 38
  070-316 73 97
 • Johanna Flemström
  Kommunikatör
  010-4561161
  0727-067110
 • Katarina Ståhl
  Kommunikatör
  070-092 44 23
 • Anja Sjögren
  Kommunikatör
  0722364177