Ljusmanifestationen River of Light i Göteborg för fjärde året

Pressmeddelande, 19 februari 2019 Världskulturmuseet

För att uppmärksamma FN:s Världsdag för social rättvisa arrangerar den ideella föreningen River of Light för fjärde året i rad en lyktmanifestation genom staden med efterföljande galakväll på Världskulturmuseet. Den 20e februari går processionen med ljuslyktor genom staden, återvänder till Världskulturmuseet och avslutas med musik och festligheter med bl a GöteborgsOperans barnkörer och internationella kör, Dream Orchestra och Grupp av Knoppar och dansgruppen Under Samma Sol från Restad Gård.

Under hela sportlovsveckan har det tillverkats lyktor till processionen under workshops på Världskulturmuseet.

- Centralt för projektet är lyktverkstäderna där nyanlända och svenska barn-, ungdomar- och familjer möts och använder konst som ett verktyg för att bryta språk-och kulturbarriärer och samla människor från alla slags bakgrunder som normalt inte skulle träffas. Vi tror att arbetet med konstnärer och att använda vår kreativitet kan skynda på integrationsprocessen, säger Denise Langridge Mellion, projektledare för River of Light.

Temat för årets River of Light är "Göteborg – öppen för världen" med en blinkning åt stadens 400-åriga historia av öppenhet för nya influenser genom sin handels och sjöfartstradition. River of Light fokuserar på den inkluderande staden där alla unga människor ska känna sig värdefulla, ha en röst och rätt att vara med och forma stadens framtid.

- För varje år växer både processionen och galakvällen. I år räknar vi med över 200 artister på scen på Världskulturmuseet. För 2021 års firande siktar vi på Ullevi, säger River of Lights konstnärlige ledare, Behjat Omer Abdulla, med glimten i ögat.

Program 20 februari - Ljusprocession, musik och festligheter för barns rättigheter!
Kl 16:30:
Samling vid V��rldskulturmuseet, lyktorna tänds på Götaplatsen vid kl 17.30

Kl 17.30-18.30  Procession längs Avenyn ner till Trädgårdsföreningen och tillbaka till Världskulturmuseet, Kiriaki Samba Band spelar musik under processionen.
Kl 19.00- 20.00
Musik och uppträdanden på scen på Världskulturmuseet

För mer information om projektet och kvällen, kontakta gärna:
Face Book: River of Light 2019
Denise Langridge Mellion, projektledare, River of Light, Mobil 0738-920902
Behjat Omer Abdulla, konstnärlig ledare, River of Light, Mobil 0730-215131
River of Light e-mail: INGEN_SPAM_riveroflight20@gmail.com
Rebecka Bergström Bukovinszky, Programansvarig, Världskulturmuseerna tel: 010-456 1277

River of Light 2019 stöds finansiellt av Göteborgs Stad, Willinska Stiftelsen och Svenska Röda Korset