Järntorget Transformed - en eftermiddag på Världskulturmuseet

Pressmeddelande, 25 november 2014

Tid: 29 november 2014 kl 15.00-16.30
Plats: Trappan, Världskulturmuseet

Sedan 6 augusti i år tältar och protesterar ett 40-tal palestinska flyktingar på Järntorget. De kommer från Gaza och Västbanken och kämpar för att få bo i Sverige. De flesta av dem har ännu inte fått uppehållstillstånd.

Nu på lördag, 29 november, bjuder Anna Lindh-stiftelsen och Världskulturmuseet in till en eftermiddag om vad som händer i Göteborg - mitt ibland oss, mitt i vår tid.

- Frågan om rätten till uppehållstillstånd berör oss alla eftersom det i grunden handlar om vilket samhälle vi vill ha, säger Patrick Gruczkun, nätverkskoordinator för Anna Lindh-stiftelsen. Därför vill vi uppmärksamma den kamp som förts på Järntorget under hösten.

På plats finns bland andra den palestinske fristadsförfattaren och rapparen Khaled Harara, som uttrycker sina idéer och politiska visioner genom musik. Hans performance kommer att varvas med dikter skrivna av Salah Keshta, en av palestinierna från tälten på Järntorget.

Efter föreställningen delar Haisam A-Rahman och Mohamed, två av medhjälparna bakom tältaktionen, med sig av erfarenheterna från sin kamp.

- Det är viktigt att inte bara gå förbi det som sker på stadens torg utan att vara öppen för möten även med dem som har andra livsöden än våra egna, säger Patrick Gruczkun.

För mer information:

Patrick Gruczkun
nätverkskoordinator Anna Lindh-stiftelsen

0736-858741

Detta event arrangeras av Anna Lindh-stiftelsens svenska nätverk samt Världskulturmuseet

• Tina Sjögren
    Pressekreterare