Unheard Untold öppnar på Världskulturmuseet

Nyhet, 18 maj 2018 Världskulturmuseet

Med start 19 maj ger Världskulturmuseet i Göteborg plats åt utställningen Unheard Untold, som återger verk av tolv konstnärer ur assyriska och yazidiska grupper. Deras konst visar lidandet hos dessa minoritetsgrupper, deras rädsla för utrotning och deras hopp om framtiden.

Denna mindre utställning är en del av forskningsgprojektet Gilgamesh: flyktingminoriteters traumatiska erfarenheter som hamnat i skuggan. Projektet visar hur känslan av sårbarhet och rädslan för utrotning finns invävd i berättelser från assyriska och yazidiska grupper – och hur dessa trauman kan uttryckas i olika konstformer.

Forskningsgruppen består av Önver Cetrez och Soner Barthoma vid Uppsala universitet samt Naures Atto, University of Cambridge. Projektet finansieras av Riksbankens jubileumsfond och Världskulturmuseerna är värd för projektet.

Unheard Untold visas under sommaren 2018 på Världskulturmuseet.