Sportlov på Världskulturmuseerna: Gladiatorer, årsdjur och upptäcktsresande

Nyhet, 17 februari 2015 Östasiatiska museetMedelhavsmuseetEtnografiska museet

Möt hela världen i familjevisningar och låt fantasin flöda i skapande verksamhet. Hör om antikens gladiatorer och atleter, kinesiska årsdjur eller följ i upptäckares fotspår. Gör din egen segerkrans, årsdjur eller kartor och jordglobar. Välkommen!

GLADIATORER & ATLETER
Lördag 21 februari-söndag 1 mars kl 12.30-16.30
MEDELHAVSMUSEET
Mod, styrka, smidighet och list. Vilka gladiatorer eller grekiska gudar känner du till? Vilka var de ursprungliga grenarna i olympiska spelen? Vi tittar på vapen och föremål kopplade till idrott. Skapa din egen gladiatordolk, grekiska segerkrans eller varför inte prova en strigel!
Materialkostnad 40 kr

KINESISKA ÅRSDJUR
Lördag 21 februari-söndag 1 mars kl 12-16
ÖSTASIATISKA MUSEET
Är du get, råtta, gris, tiger eller häst? Hos oss får du veta vilket kinesiskt årsdjur du är. Vi tittar på djurmotiv i utställningarna och lyssnar till spännande historier om de olika årsdjuren. I Ateljé Draken kan du göra ditt eget årsdjur i lera.
Materialkostnad 40 kr

UPPTÄCKTSRESANDE
Söndag 22 februari-söndag 1 mars kl 12.30-16
ETNOGRAFISKA MUSEET
Följ i svenska upptäckares fotspår! I familjevisningen tittar vi på föremål som upptäcktsresande tagit med till Sverige. Upptäck världen utanför Europa i museets utställningar. Kom till Verkstan, skapa kartor och glober eller lär dig hitta med hjälp av naturen.
Materialkostnad 50 kr

För mer info kontakta kommunikatör Birgitta Hansson Sidvall, , 070-935 93 24