Påsklov med pappersmode, pirater och prova VR-världen hos Världskulturmuseerna

Nyhet, 27 mars 2018 Etnografiska museetMedelhavsmuseetÖstasiatiska museet

Påsklovet bjuder Världskulturmuseerna i Stockholm på en kavalkad av roligheter för barn och familj. Museerna är öppna under hela påsklovsveckan med undantag för måndag 2 april.

Papper i 3D på Östasiatiska museet, 1 & 3-8 april

På Östasiatiska museet inspireras vi av Bea Szenfelds papperskreationer i utställningen Paper stories för att sedan klippa, vika, rita och riva ihop egna modekreationer i Ateljé Draken. Varje dag är det familjevisning i nya pappersutställningen där du får lära dig både om papprets historia och hur det går till när man tillverkar det.

Läs mer här

Piratpåsk på Etnografiska museet, 1 & 3-8 april

I Verkstan trycker vi egna piratflaggor, dekorerar ögonlappar och tillverkar bandanaför att kunna bli riktiga.

Vilka var egentligen piraterna och hur fick de tag på sina snabba piratskepp? I familjevisningarna berättar pedagogerna om piraterna som höll till i Karibien och längs Amerikas kuster.

Läs mer här

Tidsresa via VR på Medelhavsmuseet, 3-6

Till påsklovet öppnar museet en ny/gammal värld i VR-glasögon, nu har du chansen att själv placera en (virtuell) statyett på en (virtuell) helig plats på en (virtuell) ö i ett hav långt borta.

Medelhavsmuseets hjärta utgörs av kultplatsen Ajia Irini. Besökaren träder in i en stor monter och möts av nästan 1000 terrakottafigurer uppställda i en halvcirkel runt en helig sten. Nu kan du själv skapa en figurin och placera på den virtuella kultplatsen med hjälp av VR-glasögon som finns på plats vid montern med de fysiska figurinerna.

Är du i Göteborg?
Få pippi på Världskulturmuseet. 1-6 april, kl. 11:00 - 16:00. Utforska, fascineras och inspireras av museets senaste utställning Feathers. Gör sedan en egen fågel med olika material.

Läs mer här

Relaterade bilder

Kontaktpersoner

 • Tina Sjögren
  Pressekreterare
  010-456 11 38
  070-316 73 97
 • Katarina Ståhl
  Kommunikatör
  070-092 44 23
 • Anja Sjögren
  Kommunikatör
  0722364177
 • Malin Hultman
  Kommunikatör
  0725864947