Möt världen på höstlovet

Nyhet, 21 oktober 2019 MedelhavsmuseetEtnografiska museetÖstasiatiska museet

Gå på museum under höstlovet! Ta med familjen på spännande visningar och skapa tillsammans. Res tillbaka i tiden till antika hjältar, hör om Dia de muertos i Mexiko, följ med på äventyr bland koreanska gastar eller tillverka kusliga spökmasker.

Höstlovet startar den 26 oktober och pågår fram till den 3 november hos Etnografiska museet, Medelhavsmuseet och Östasiatiska museet.

Skelettverkstad på Etnografiska museet  Lär dig om den mexikanska traditionen Dia de Muertos  (De dödas dag). Högtiden till ära så skapar vi skelettmarionetter av hårdpapp och mycket mera i verkstan. Det blir dessutom familjevisningar varje dag på museet!

Hjältar på Medelhavsmuseet
I alla kulturer och alla tidsåldrar har dolkar förekommit i verkligheten, i myter, som statussymboler och verktyg. Kom till Medelhavsmuseet och upptäck antika hjältar, vapen och rustningar! I verkstan kan du måla och smycka ut din egen trädolk.

Spöklov på Östasiatiska museet
Under höstlovet intar japanska och koreanska spöken Östasiatiska museet. Utifrån de båda ländernas rika skräcktradition bygger vi monstermasker och skapar skräckfigurer i lera. Varje dag hålls dessutom läskiga monsterguidningar för hela familjen.

2–3 november - Dia de Muertos (De dödas dag)
I mer än 30 år har den mexikanska högtiden Dia de Muertos firats på Etnografiska museet, en dag för att hedra minnet av de döda med fest och gemenskap för hela familjen. Helgen bjuder på en mängd aktiviteter och upplevelser på museet, det blir bland annat hantverksmarknad, ansiktsmålning samt dans- och musikföreställning. På plats finns också en ofrenda, ett mexikanskt offeraltare för att hedra de döda. Dia de Muertos arrangeras i samarbete med Mexikanska sällskapet, folkdansgruppen Mexico Lindo och mariachiorkestern Fiesta Mexico.

• Sandra Rathsman
    0720207025