​​Legender från New Orleans på Etnografiska museet

Nyhet, 16 april 2019 Etnografiska museet

Onsdagen 24 april, kl. 18:00 - 22:30

Efter den lyckade tillställningen förra året är det återigen dags! På besökarnas begäran presenterar vi: "Legender från New Orleans"! Denna onsdagskväll låter vi livemusik, mat och berättelser från New Orleans sätta stämningen på Etnografiska.

I år blir det  extra fokus vid just mattraditionerna. Vi får höra flerfaldigt prisbelönte kökschefen och skolkocken Michael Bäckman från Annerstaskolan berätta med inlevelse hur man äter sig igenom New Orleans. I museets restaurang Matmekka gästspelar karismatiske kocken John Caroll från" Back a Yard Foodtruck" som lagar kreolskt.

Etnografiskas amerikaintendent Martin Schultz och pedagog Karin Wästfelt visar besökarna runt i museet med New Orleans-relaterade teman: Karneval, masker, Mardi Gras Indians och vodoudrottningen Marie Laveau.

Den välkände jazztrombonisten och New Orleanskännaren Jesse Lindgren med bandet "Jesse´s Big Four" underhåller under kvällen, så att det hela blir fulländat! Följ jazztonerna och den kreolska matdoften som sprider sig i Museiparken denna afton och kom till oss på Etnografiska!

Let the good times roll!

• Johanna Flemström
  • Katarina Ståhl