KULTURNATTEN: Musik, skräck, museivandringar

Nyhet, 11 april 2016 MedelhavsmuseetEtnografiska museetÖstasiatiska museet

KULTURNATTEN lördag 23 april kl 18-24.
Taikotrummor och experimentell musikföreställning på Östasiatiska museet, skräckens olika ansikten och spökhistorier på Etnografiska museet, vandring genom Egyptens 7000 år långa historia på Medelhavsmuseet.

ÖSTASIATISKA MUSEET
Östasiatiska museet öppnar natten med taikotrummor i en mäktig konsert på den spektakulära terrassen. Med Hino Tora Taiko, under ledning av Andrew Hickman, och dansgruppen Zyka. Bibliotekets böcker bildar inramning för den experimentella musikföreställningen Mori, som har urpremiär på kulturnatten och är skapad av den japanska konstnärsduon indigolily.

Under kvällen ges även vandringar bland museet berömda samlingar och berättelser om bedövande skönhet, värdig andlighet och blodig maktkamp. Kikusen serverar mat och snacks, och i baren står Flying Brewery.

Fri entré
Program: http://www.varldskulturmuseerna.se/ostasiatiskamuseet/program/kalendarium/foredrag/kulturnatten-2016/

ETNOGRAFISKA MUSEET
Skräckens olika ansikten - I Museiparken laddar vi för en skräckfylld natt med en mängd aktiviteter.

Etnografiska museet bjuder på två typer av skräck. Kvällen inleds med en visning i museets utställningar och en teaterföreställning som behandlar rasism och rädslan för att vara på flykt. Senare under kvällen framförs den japanska spökhistorien "pionlyktan" i dramatisering av Henry Bronett m.fl.

Häng i mysiga Restaurang Matmekka, som har öppet hela kvällen.

Fri entré
Program: http://www.varldskulturmuseerna.se/etnografiskamuseet/program/kalendarium/foredrag/kulturnatten-skrackens-olika-ansikten/

MEDELHAVSMUSEET
Följ med på en vandring genom Egyptens 7000 år långa historia och lär känna människorna vid Nilen, upptäck antikens gudar och hjältar eller lär dig mer om det hotade världsarvet Palmyra.

Under kvällen kan du klä dig som en farao, skriva ditt namn med hieroglyfer, se vad som döljer sig i mumiens kista samt vila benen över mat & dryck i Bagdad Café med en svindlande utsikt över Slottet.

Fri entré
http://www.varldskulturmuseerna.se/medelhavsmuseet/program/kalendarium/foredrag/kulturnatten/

För mer information kontakta: Kommunikatör Birgitta Hansson Sidvall
, 070-935 93 24

Kontaktpersoner

 • Tina Sjögren
  Pressekreterare
  010-456 11 38
  070-316 73 97
 • Andreas Lundell
  Kommunikatör / Samordnare
  070-3167234
 • Johanna Flemström
  Kommunikatör
  010-4561161
  0727-067110
 • Anja Sjögren
  Kommunikatör
  0722-364177