Fredagkväll på museet - en kväll om magi

Nyhet, 22 januari 2018 Medelhavsmuseet

Underground beats från Mellanöstern med DJ Sarah el Miniawy från London. Mezerätter till försäljning och bar i Bagdad café. Samtal, visningar och happenings på kvällens tema – MAGI.

Kvällen börjar redan klockan 17 med Sarah el Miniawy som är kvällens lounge-DJ. Sarah El Miniawy har arbetat länge i musikbranschen med artister på alternativa musikscenen i Mellanöstern. Under förkvällen kan du också köpa mezerätter i Bagdad café, bara ta en öl eller varför inte ta en titt i museet.

Klockan 19 kan du få veta mer om hur du kan få lite mer magi i vardagen. Kvällens gäst är Jolanda den Tredje, häxa och spåkvinna. Ett samtal som leds av Världskulturmuseets pedagog Karin Wästfelt.

Lite senare under kvällen kan du hänga med på en visning i museet på temat magi eller varför inte ta tillfället i akt att bli spådd av Jolanda den Tredje. Korta spåsessioner sker senare under kvällen i Salongen.

Samtalet som äger rum i museets Hörsal kostar 80kr. Övrigt som sker i museet under kvällen är gratis, men eventuell mat och dryck betalar du själv i baren.

Vår gäst för kvällen, Rosie Björkman, alias Jolanda den Tredje är häxa, sierska och författare. En veteran i det vi kallar för new age-rörelsen, men själv vill hon hellre bli refererad till old age, tiden innan kyrkorna byggdes. I samhället som fanns då var häxan högt respekterad som medicinkvinna och sierska.

Rosies motto är att rentvå och återupprätta häxans och sierskans anseende i vårt moderna samhälle. Det återspeglas i alla hennes aktiviteter. På sommarhalvåret är hon dessutom portvakterska i tornet på Blåkulla!

Rosie har också skrivit två böcker – en om häxkonst och en om shamanism.

Tider för kvällen den 26 januari:

Kl 17.00 DJ i Bagdad café

Kl 19.00 samtal i Hörsalen

Kl ca 20.00 guidad tur i museet med kopplingar till magi

Kl ca 20.30 – 21.30 spåsessioner med Jolanda den Tredje

Hela museet har kvällsöppet till kl 23.00

DJ-kvällen i Bagdad Café sker i samarbete med Hubbe8ball Events.

______________________________________________________________________________

Vårens Fredagskvällar på museet äger rum:

Fredag 26 januari Tema: Magi

Fredag 23 mars: Tema: Oljud

Fredag 27 april Tema: Smuts

Pris: Samtal med kvällens gäst i Hörsalen 80kr

Läs mer och boka din biljett till samtalet här http://www.varldskulturmuseerna.se/medelhavsmuseet/program/kalendarium/foredrag/fredagkvall-pa-museet-en-kvall-om-magi/

Relaterade bilder

Kontaktpersoner

 • Tina Sjögren
  Pressekreterare
  010-456 11 38
  070-316 73 97
 • Katarina Ståhl
  Kommunikatör
  070-092 44 23
 • Anja Sjögren
  Kommunikatör
  0722364177
 • Malin Hultman
  Kommunikatör
  0722-364177