Föreläsning med Nordens enda plymmakare Tim Mårtenson

Nyhet, 26 april 2018 Världskulturmuseet

Föreläsning: Plymmakaren

Möt Nordens enda plymmakare i en föreläsning om plymmakeriet i Sverige, och om hans egen resa till fullfjädrad plymmakare.

Tim Mårtenson kallas ibland för "The Master of Feathers" och har en enorm kunskap om fjädrar. Han är Nordens ende plymmakare och dessutom en av landets främsta inom specialkostym för scenen.

Tim Mårtenson gjorde sina första scenkostymer redan 1986. Sedan dess har han varit verksam utan uppehåll och gjort allt från hela scenproduktioner till filmkostym och huvudbonader. Han har blivit en av landets främsta inom specialkostym, dvs mer tekniska kostymer som t ex fatsuits, och djurkostymer.

Sedan tio år tillbaka undervisar Tim studenter inom mode på Beckmans Designhögskola, håller workshops för branschfolk och föreläser.

---------------

Var: Världskulturmuseet, Göteborg
Plats på museet: Studion
Pris: Klubbkort (100 kr/år) el 60 kr
Ytterligare information: Begränsat antal platser. Ingen platsbokning, kom i god tid. Varmt välkomna!

Foto: Magnus Rangvid