Etnografiska museet ställer ut på Planket STHLM

Nyhet, 12 augusti 2019 Etnografiska museetVärldskulturmuseerna

17 – 18 augusti bjuds det på en offentlig bildfest vid Vitabergsparken. Under två dagar visas en stor bredd inom fotografi vid de röda planken i Lilla Mejtens Gränd. För första gången deltar Etnografiska museet som utställare.

I samband med att fotoutställningen A WAY AWAY – svenska fotografer möter världen 1862 – 2018 visas på Etnografiska kommer museet ställa ut på Planket STHLM. Etnografiska kommer att visa fotografi från den aktuella utställningen samt ett urval ur museets stora bildsamling.

A WAY AWAY är en fotohistorisk utställning som är producerad av Landskrona Foto/Landskrona museum. Utställningen visar 36 fotografer och originalfotografierna kommer från olika kulturinstitutioner, museer, privata samlare, bibliotek, pressarkiv men även samtida fotografer. Förutom yrkesfotografer möter vi även missionärer, kungligheter, militärer, författare, pressfotografer, vetenskapsmän samt äventyrare, som alla har utforskat världen utifrån egna perspektiv och med olika syften, säger bildintendent Karolina Mikulska.

Planket STHLM startades 1982 inspirerad av utomhusutställningarna i Washington Square Park i New York. Förra året visades bilder av 292 olika fotografer, tagna av både internationellt kända namn och studenter från olika fotoutbildningar. Planket STHLM har blivit Sveriges största utomhusutställning i fotografi. Välkommen att träffa Etnografiska museet på plats och ta del av sensommarens största bildfest med Planket STHLM.

Datum: 17 – 18 augusti, 2019

Tid: Klockan 12.00 – 16.00

Plats: Lilla Mejtens Gränd/Malmgårdsvägen, Stockholm

Världskulturmuseerna/Statens museer för världskultur har den svenska regeringens uppdrag att visa och levandegöra världens kulturer. Vår verksamhet bedrivs på Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm samt på Världskulturmuseet i Göteborg, där också myndigheten har sitt säte.
Tillsammans ansvarar vi för 460 000 föremål och många berättelser - en stor del av det internationella kulturarv som finns i Sverige. Vi dokumenterar och belyser olika kulturers yttringar, villkor och möten. Vi främjar tvärvetenskaplig kunskapsuppbyggnad och har alltid vår publik i fokus. I vårt uppdrag ingår att nå besökare också genom vandringsutställningar och samarbetsprojekt.