40-års jubileum Tordyveln flyger i skymningen och premiär för ljudvandringen Jakten på guldskarabén

Nyhet, 1 juni 2018 Medelhavsmuseet

Lördagen den 2 juni är det invigning av det nya ljudspåret Jakten på guldskarabén på Medelhavsmuseet. Det är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonniers Carlsen i samband med releasen av nyutgåvan av Tordyveln flyger i skymningen. Ljudspåret kommer att finnas på museet fram till den 31 dec 2018 med eventuell förlängning.

Berättelsen kretsar kring en försvunnen egyptisk staty och utspelar sig till viss del på just Medelhavsmuseet.

I och med bokens 40-årsjubileum har en ljudvandring producerat med inspiration av boken.

Till ljudvandringen hör en folder med karta, ledtrådar och fakta.

Som lyssnare av Jakten på guldskarabén får man i uppdrag att tillsammans med 11-åriga Nadia, som är en riktig Egyptenexpert, hitta museets försvunna guldskarabé som ormdemonen Apophis har gömt. Utan guldskarabén kommer mörker och kaos att råda.

- Ljudspåret är både spännande och faktarikt och kan liknas vid dramatiserad radioteater. Här får du veta hur gammal Tutanchamon var när han dog, vad en hjärtskarabé är för något samtidigt som du får vara med om ett spännande äventyr i museets egyptiska föremål, säger Lina Svanberg, producent på Världskulturmuseerna.

Spåret innehåller sammanlagt 10 stationer samt en tillhörande folder. Med hjälp av ledtrådar man får längst ljudvandringen ska man lösa en sifferrebus. Rekommenderas från 7 år.

Rösterna görs av bl.a skådespelarna Shebly Niavarani och Olivia Almgren. Producent är Lina Svanberg. Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonnier Carlsen

Jakten på guldskarabén är ett samarbete mellan Medelhavsmuseet och Bonnier Carlsen.

Kontaktpersoner

 • Tina Sjögren
  Pressekreterare
  010-456 11 38
  070-316 73 97
 • Katarina Ståhl
  Kommunikatör
  070-092 44 23
 • Anja Sjögren
  Kommunikatör
  0722364177
 • Malin Hultman
  Kommunikatör
  0725864947