Om våra museer

Världskulturmuseerna består av fyra museer med olika inriktning, men som tillsammans spänner över alla kontinenter och många tusen år av mänsklig kultur, från förhistorisk tid till vår globala samtid.

Etnografiska museet

Här finns utställningar och föremål från nästan hela världen. Etnografiska museet är en plats för alla som är intresserade av världen!

Ta med hela familjen på en annorlunda utflykt och upplev konst, kultur och mat och i en spännande och inspirerande miljö.

Till Etnografiska museets webbplats

Medelhavsmuseet

Njut av medelhavsatmosfär mitt i city. I museet kan du gå på upptäcktsfärd bland mumier och gamla kultplatser, ta del av spännande program och visningar, eller varför inte dejta över en drink i galleriet. Museet är kvällsöppet de flesta dagarna i veckan.

Till Medelhavsmuseets webbplats

Världskulturmuseet

Världskulturmuseet är en mötesplats med tankeväckande utställningar och program om spännande och aktuella frågor i världen omkring oss. Här kan hela familjen njuta av kultur och god mat i en fantastisk miljö.

Till Världskulturmuseets webbplats

Östasiatiska museet

Östasiatiska museet är en mötesplats för alla som vill veta mer om Asien. Ta med barnen till Ateljé Draken och upptäck nya världar med alla sinnen. Lyssna på föredrag, prova kalligrafi eller följ med på en visning. Upplev Asien på Skeppsholmen i Stockholm.

Till Östasiatiska museets webbplats