Vikarierande museipedagog

Till avdelningen Publika möten söker vi nu en vikarierande museipedagog med placering i Göteborg.

Om arbetsplatsen
Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!
Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.
Till avdelningen Publika möten söker vi nu en vikarie.

Arbetsuppgifter
Avdelningen Publika möten ansvarar för att optimera upplevelsen/mötet med publiken och samlar funktioner så som pedagoger, värdar, programkoordinatorer, konferenskoordinator, museitekniker. På avdelningen arbetar museipedagoger som tillsammans ansvarar för en reflekterande och mångfacetterad pedagogisk verksamhet. Arbetets tonvikt ligger på genomförande och planering av museets omfattande skolprogram och visningar för förskola, grundskola, gymnasium, universitet och annan vuxenutbildning som tex SFI. Utöver detta ansvarar man även för bemanning i värdskap, visningar för allmänheten och museets familjehelger samt genomför visningar för andra förbokade grupper så som företag, föreningar, privata grupper. Allt arbete präglas av ett starkt besökarfokus och ett mål som innebär att bli angelägna för fler.

Kvalifikationer
För anställningen krävs pedagogisk utbildning, kan vara förskolelärare eller lärare på annan nivå, fritidspedagog, dramapedagog, konstpedagog eller liknande. Vidare krävs erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar, gärna som yrkesverksam pedagog på förskola, skola, museum eller inom annan lärandemiljö. Du har en bred teoretisk förståelse av begreppet lärande och god kännedom om skolans läroplaner. Erfarenhet av att arbeta tillsammans med olika målgrupper med gott resultat samt kunskaper om tillgänglighet i bred bemärkelse samt flerspråkighet är meriterande.
Du drivs av nyfikenhet, är utåtriktad och tycker om att möta människor. Du är bra på att samarbeta i team, men också på att arbeta självständigt. Du är strukturerad och van att arbeta mot deadlines. Du gillar att berätta och har en förmåga att engagera, levandegöra och inspirera. Du är kreativ och bra på att bemöta grupper utifrån deras olika förutsättningar och behov. Du är bra på att prioritera när arbetsbelastningen är hög. Du är noggrann, har lätt att lära, är vetgirig och nyfiken. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska och svenska är en förutsättning.
Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid 50 %
Viss tjänstgöring på kvällar och helger förekommer.

Tillträde: 2020-02-10 eller snarast möjligt efter överenskommelse Tidsbegränsad till: 2020-12-31
AnsökanVälkommen att söka genom att:
Göra en digital ansökan via denna länk.
Ansök senast: 2020-01-24
Referensnummer: 14/2020-2.1

Kontakt

Kontaktperson

Fackliga företrädare

Anna Hasselblad
Bitr. avdelningschef
010-4561119
:

EvaTua Ekström
ST
010-456 11 89

Johan af Wetterstedt
Museivärd
0104561159
:

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare