Utställningsproducent till Världskulturmuseerna

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren och skicklig utställningsproducent på heltid med organisatorisk tillhörighet till avdelningen Innehåll och Lärande med placering i Göteborg. Avdelningen Innehåll och lärande samlar många av de funktioner som skapar museets publika utbud. I arbetet ingår produktionsansvar för de publika projekt som bedrivs framförallt på Världskulturmuseet, men även för utställningar som visas på andra platser, tillexempel på våra tre Stockholmsmuseer.

I nära samarbete med avdelningens övriga utställningsproducenter, tekniska producenter, fotografer, intendenter och pedagoger ansvarar du för utveckling och produktion av utställningsidéer i nära dialog med projektgrupp, beställare och målgrupp. Som utställningsproducent har du ofta ett projektledaransvar för utställningsproduktionerna. Du behöver därför ha förmåga och kunskap att koordinera olika pågående projekt. Vårt arbete bedrivs ofta i team bestående av kompletterande kompetenser. Allt arbete präglas av ett starkt besökarfokus och ett mål som innebär att bli angelägna för fler. Då verksamheten vid våra museer har ett internationellt fokus förväntas du även bidra till utvecklingen av våra internationella samarbeten.

Kvalifikationer

Skall-krav
Du ska ha relevant akademisk utbildningsbakgrund, företrädesvis inom kulturvetenskap, idéhistoria, etnologi, konstvetenskap, socialantropologi eller konstnärlig utbildning.
Du har flerårig erfarenhet som utställningsproducent. Du har flerårig erfarenhet som projektledare med ansvar för avtal, budget, administration och är väl förtrogen med regler gällande upphandling. God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning. Du har förmågan att gestalta och begripliggöra innehåll och har erfarenhet av riktat målgruppsarbete.

Meriterande
Erfarenhet av internationella relationer och nätverk samt ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, är noggrann, kreativ, lyhörd och analytisk samt har lätt för att leda team och samarbeta på olika nivåer. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet. I rollen som utställningsproducent är det viktigt att du har ett metodiskt arbetssätt, är bra på att prioritera och har en god förmåga att entusiasmera det team du leder.

Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

Anställningens omfattning

100%
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer: 44/2020-2.1
Gör ansökan

Anställning

Tillträde: snarast enligt överenskommelse
Anställningsform: tillsvidareanställning med inledande provanställning

Generell information

Sista ansökningsdag
2020-02-27
Arbetsplats
Göteborg

Kontaktinformation

Kontaktperson
Anna Lundström
btr avdelningschef Innehåll och lärande

Facklig företrädare
Joachim Morath
Saco-S 010-456 1203

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.