Teknisk producent till Världskulturmuseerna

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren och skicklig teknisk producent på heltid under 5 månader, med organisatorisk tillhörighet till avdelningen Innehåll och Lärande med placering i Göteborg. I arbetet ingår ansvar för såväl planering som produktion.

I nära samarbete med avdelningens övriga tekniska producenter, utställningsproducenter, fotografer, intendenter och pedagoger ansvarar du för utveckling och produktion av utställningsuppdrag i nära dialog med projektgrupp och beställare. I projektgrupperna ingår även medarbetare från myndighetens andra avdelningar. Som teknisk producent har du ett särskilt ansvar utställningsbyggnation och underhåll.

Kvalifikationer

Skall-krav
Du bör vara erfaren inom utställningsproduktion eller liknande med flerårig praktisk erfarenhet. Du har gedigen projektledarerfarenhet med ansvar för avtal, budget, administration och är väl förtrogen med regler gällande upphandling.
I rollen som teknisk producent är det viktigt att du har ett metodiskt arbetssätt, är bra på att prioritera och har en god förmåga att entusiasmera de team du tillsammans med utställningsproducenten leder. Du har en konstnärlig förmåga och förmågan att göra tekniska ritningar, att visualisera och begripliggöra ritningar och planer. Du har en omfattande materialkunskap samt god förmåga att skapa hållbara tekniska lösningar. Du behöver ha förmåga och kunskap att koordinera och samordna flera olika pågående projekt.

Meriterande
Vana vid hantering av museiföremål, studier i kulturvetenskapliga ämnen, erfarenhet av samverkansprojekt, internationella samarbeten och extern finansiering är meriterande. Fler språk än svenska och engelska är meriterande.

Personliga egenskaper
Du har en väl utvecklad samarbetsförmåga, är noggrann, kreativ, lyhörd och analytisk samt har lätt för att leda team och samarbeta på olika nivåer. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet och personliga egenskaper.

Statens museer för världskultur eftersträvar mångfald och jämställdhet och ser därför alltid anställda med olika bakgrund och erfarenhet som mycket berikande för verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde: 2020-05-04
Tidsbegränsad till: 2020-09-30
100%
3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer: 46/2020-2.1
Sista ansökningsdag: 2020-03-08
Gör ansökan

Anställning

Anställningsform: visstidsanställning till och med 2020-09-30, eventuell förlängning kan förekomma
Arbetsort: Göteborg
Arbetstid: dagtid, kvällsarbete kan förekomma

Kontakt

Kontaktperson
Anna Lundström
btr avdelningschef Innehåll och lärande

Facklig företrädare
Joachim Morath
Saco-S 010-456 1203

Övrigt

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.

Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.