Museivärd (vikariat 60%) Stockholm

Nu söker vi en museivärd för ett vikariat med placering i Stockholm.

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta på en myndighet som har världen som sitt arbetsfält? Statens museer för världskultur består av Etnografiska museet, Östasiatiska museet och Medelhavsmuseet i Stockholm samt Världskulturmuseet i Göteborg. Med samlingar som spänner över flera tusen år och alla världens kontinenter kan Världskulturmuseerna ge perspektiv och ökad förståelse för vilka vi är, varifrån vi kommer och vilken värld vi vill skapa tillsammans. Med en vision om en större, mänskligare och mer inkluderande värld är vårt uppdrag mer angeläget än någonsin!

Idag arbetar cirka 150 medarbetare utifrån regeringsuppdraget att visa och levandegöra världens kulturer samt ge perspektiv på en allt mer globaliserad värld, såväl historiskt som i dag. Vår kärnverksamhet är samlad i tre avdelningar Samling, Innehåll och lärande och Publika möten. Samtliga avdelningar arbetar med publiken i fokus, i nära samverkan och med hela myndigheten som arbetsfält. Vårt övergripande mål är att bli angelägna för fler och vi söker nu dig som med kunskap, nyfikenhet och värme vill bidra till att utveckla verksamheten framåt.

Till Publika möten i Stockholm söker vi en

MUSEIVÄRD (vikariat 60 %)

Vi söker dig som har erfarenhet av ett professionellt bemötande i världsklass och som drivs av en stark servicekänsla.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att med värme och nyfikenhet aktivt och professionellt välkomna våra besökare till vår verksamhet. Du kommunicerar hela vårt utbud, hanterar bokningsfrågor och säljer såväl biljetter till programaktiviteter som butiksvaror. Som museivärd cirkulerar du i museets publika delar, svarar på besökares frågor, genomför besöksundersökningar samt bemannar entré och butik. Vidare svarar du för den dagliga tillsynen av utställningar och publika utrymmen, samt har en aktiv roll vid larm- och nödsituationer. I arbetet ingår även att praktiskt förbereda och bistå vid genomförande av konferens- och programverksamhet och att hålla kortare introduktioner/enklare visningar.

Som museivärd ingår du i ett värdteam på ca 20 personer och arbetar enligt rullande schema som inkluderar tidiga morgnar, kvällar och helger.

Du bidrar med engagemang, utvecklande idéer och samarbetar väl med kollegor för att på bästa sätt tillgodose alla besökares behov, samt för att erbjuda en besöksupplevelse som får våra besökare att vilja återkomma och rekommendera oss.

Kvalifikationer

Vi vill att du för tjänsten har adekvat utbildning. För rollen krävs erfarenhet av värdskap i publik, utåtriktad verksamhet och av inneha en aktiv roll vid larm- och nödsituationer. Du har även erfarenhet av arbete med kassa- och bokningssystemet Blå boken. Att genomföra besöksundersökningar på plats är meriterande. Vidare är du bekväm med att hantera konferensteknik. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, noggrannhet och flexibilitet. Du är stresstålig, ansvarstagande och lösningsorienterad. Du tycker om att ge god service med hög kvalitet. Du är uppmärksam på besökares olika behov och ser till att varje besökare trivs hos oss. Vi ser gärna att du har ett allmänt kulturintresse och vill att du har en genuin vilja att nå ut med vår verksamhet, både till befintliga besökare och nya målgrupper.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid
Schemalagd visstidsanställning 60 %.

Tillträde: 2019-09-02
Eller enligt överenskommelse.

Tidsbegränsad till: 2020-05-31

Ansök senast: 2019-07-22

Referensnummer: Dnr 270/2019

Välkommen att söka genom att:

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Schema
Tjänstgöring som inkluderar morgnar, kvällar och helger.

Jessica Christensen
Avdelningschef Publika möten

Helena Hammarskiöld
Samordnare värdskap Stockholm

Vi tar endast emot ansökningar via Offentliga Jobb.
Vi har valt våra rekryteringskanaler och undanber oss all kontakt från rekryterings- och annonsförsäljare.