svenska
Lyssna
MENY

Föredrag: Graffiti som källa till romerskt liv

18 april 2021, kl. 11:00 - 12:00

Vilka inblickar i livet och vardagen kan vi få från antikens graffiti? Lyssna till ett digitalt föredrag med Dominic Ingemark, lektor i Antikens kultur- och samhällsliv vid Uppsala universitet.

Var: Digitalt program
Pris: 100 kr, utan avgift för medlemmar i Medelhavsmuseets vänner.
Dekorbild Graffiti som källa till romersk liv

Temadag: Graffiti

Följ med till antiken och lyssna till hur romarna använde sig av graffiti och hur den idag kan ge oss en inblick i deras liv. Efter föredraget väntar en workshop, där du själv kan lära dig tyda bokstäver i samtida graffiti och göra egna tags. Välkommen till en hel dag med temat graffiti.

Graffiti som källa till romerskt liv

I föredraget Graffiti som källa till romerskt liv får vi en inblick i några aspekter av livet och vardagen för vanliga romare under antiken. Det är vittnesmål från barn, vuxna, kvinnor och män, slavar, frigivna och fria där deras egna ord återfunnits i form av graffiti på väggarna i Pompeji och andra romerska städer.

Om föreläsaren

Dominic Ingemark är lektor i Antikens kultur- och samhällsliv vid Uppsala universitet författare till böckerna Väggarnas vittnesbörd (2018) och Represenatations of Fear: Verbalising Emotion in Ancient Roman Folk Narrative (2020). Han har tidigare bland annat skrivit den Augustprisnominerade boken Liv och död i antikens Rom (2000, m. H Gerding).

Boka plats här.
Du behöver ha tillgång till en dator eller mobiltelefon med internetuppkoppling för att kunna lyssna på föredraget. En länk skickas till den mejladress du anger vid bokningen.