svenska
Lyssna
MENY

Eidfirande för alla

13 maj 2021, kl. 18:00 - 18:45

Välkommen på ett eidfirande dit alla är välkomna! Medverkar gör bl a artisten Saliboy och matbloggaren Camilla Hamid.

Var: Världskulturmuseet
Pris: Gratis
Ytterligare information: Arrangemanget livesänds på Världskulturmuseets facebooksida.
Plats på museet: Online
Dekorbild med texten Eidfirande för all

För många är högtider som påsk, jul och Eid tid för gemenskap . I år sker Eidfirande för Alla digitalt för att vi ska kunna samlas och få eidkänsla även om vi inte kan mötas fysiskt.

Välkommen till ett program för både små som stora och fira Eid precis så som du själv vill - men tillsammans! 

 

Medverkande

Sali ”Saliboy” Haljilji

Örebroartisten Saliboy har genom sitt unika sound och texter fått ett stort genombrott på den svenska musikscenen. Debutalbumet  ”Där allting lyser" släpptes 2019 och han har belönats med flera guldskivor. På Eidfestivalen tar han med oss till sina hemorter och berättar om sin resa genom musiken.

Diyari - Halal Komedi

Med humor leker Diyari med fördomar kring kultur, språk och stereotyper. Han driver kontot Halal Komedi och har hundratusentals följare i sociala medier. På Eidfestivalen berättar Diyari om sina upplevelser av Eid och bjuder på en överraskning.

Det blåser upp – föreställning av Sten och Sanna Källman

Välkommen till musikföreställningen Det blåser upp. Genom sånger, som innehåller små och stora livsvisdomar, kan vi få en förståelse om människors verklighet på andra sidan jordklotet. Med den haitiska musikens inspirerande kraft får vi kontakt med det som förenar oss människor.

Baka med Camilla Hamid

Bakelser och sötsaker är en viktig del av eidkänslan. Därför välkomnar vi receptkreatören, kokboksförfattaren och hemkunskapsläraren Camilla Hamid för att berätta hur hon firar Eid och ge oss tips på bakelser vi kan gör tillsammans.

Genom sin blogg har hon levererat smaskiga recept sedan 2015 och sedan dess blivit flerfaldigt prisbelönad både för bloggen och sitt instagramkonto @camillahamid. Camilla Hamid har bakat så länge hon kan minnas. Ska det firas så ska det firas ordentligt!

I samarbete med Wama