svenska
Lyssna
MENY

Frågor och svar om entréavgift och årskort

Varför tar Världskulturmuseerna betalt för inträde för vuxna? 

I och med att regeringen lämnande sin budgetproposition till riksdagen i november 2022 framgick att kompensationen för fri entré hos de statliga museerna tas bort med start 1 januari 2023. Därmed kommer Världskulturmuseerna att behöva återinföra entréavgifter för vuxna från årsskiftet. 

Vad gäller för barn och ungdomar? 

Är du under 19 år har du fri entré till de fyra världskulturmuseerna, precis som tidigare. 

Vad kostar det att besöka något av Världskulturmuseerna? 

En dagbiljett till antingen Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet i Stockholm eller till Världskulturmuseet i Göteborg kostar 150 kronor.  
 
Ett årskort, gäller 12 månader från inköpsdatum och inkluderar entré samtliga fyra museer, kostar 140 kronor. I årskortet ingår dessutom flera andra fördelar som t ex rabatterat pris på programpunkter och specialutställningar, nyhetsbrev med information, inbjudningar och erbjudanden. 

Varför är det billigare med ett årskort till fyra museer än en entréavgift för en dag till ett museum? 

Museerna fyller en viktig funktion i samhället. Världskulturmuseerna är måna om att så många som möjligt fortsatt ska kunna ta del av vår verksamhet, därför vill vi att prisbilden ska ha så låg tröskel som möjligt.  

Ett årskort innebär också att du som besökare blir medlem hos Världskulturmuseerna. Vi ser ett stort värde av att bygga relationen med våra besökare vilket till mångt och mycket görs med medlemsbrev via email.  

Vad är Årskort – Support? 

Det är ett vanligt årskort där du lägger till 100 kr extra. Det kommer inte med några extra förmåner. 

Med detta val bidrar du dock till att någon som annars inte har råd kan besöka Världskulturmuseerna. Utöver ett lågt pris för årskort generellt, vill vi sänka den ekonomiska tröskeln genom att till exempel kunna erbjuda en fri kväll per månad eller riktade aktiviteter mot utvalda målgrupper. Mer information om vad detta kommer löpande under 2023.  

Hur köper jag en biljett? 

Såväl årskort som dagbiljetter köps på Världskulturmuseernas webbplats, samt hos biljettåterförsäljareTickster. Köpet kan göras digitalt här alternativt i kassan på ett av de fyra världskulturmuseerna. 
 
Du kan också välja att köpa ett presentkort som gåva till någon du vill ska få ett årskort till Världskulturmuseerna.  

Är årskortet personligt? 

Årskortet är personligt och kan inte delas med någon annan.  

Är årskortet digitalt eller fysiskt? 

Ditt årskort kommer digitalt och i form av en QR-kod, men denna kan skrivas ut såväl hemma som på ett museum vid inköpstillfälle. 

Kan jag köpa ett årskort till någon annan? 

För dig som vill ge bort ett årskort till Världskulturmuseerna finns det ett presentkort att köpa via hemsidan. Klicka här för att komma till årskortssidan (länk).