Vad äter vi om 50 år?

13 mars 2019, kl. 18:00 - 19:00

Just nu forskas det intensivt på nya typer av mat. Vad kommer finnas på menyn om tio, tjugo eller femtio år?

Var: Världskulturmuseet, Göteborg
Pris: Klubbkort (100 kr/ år) el engångsbiljett 60 kr

Vår matkonsumtion idag är ohållbar. Ofta transporteras maten världen runt innan den landar på vår tallrik, och har på vägen orsakat allt ifrån växthusgasutsläpp och avskogning till föroreningar. Just nu forskas det intensivt på nya proteinkällor och ändrade odlingsmetoder. Om vi flyttar oss 50 år fram i tiden, hur ser vår mat ut då? Varifrån kommer den och hur har den odlats? Vad äter vi? Kom och bli inspirerad och få nytt hopp av vår panel av kunniga matspecialister.

Gunilla Eitrem, sakkunnig globala jordbruksfrågor hos Naturskyddsföreningen

- Niklas Wennberg, fiskodlare med akvaponik och grundare av Pond Stadsjord

- Erik André, doktorand vid Chalmers om ingår i forskarteamet hos Mistra Sustainable Consumption - från nisch till mainstream.

Köp klubbkort här. Alla som är medlemmar i Naturskyddsföreningen går in gratis.

I samarbete med Naturskyddsföreningen.

Foto: RusticVegan