Inside The Box: Superfood och mat som aktivism

7 maj 2020, kl. 14:00 - 15:00

Malen mumie eller gojibär? Hur har vi tänkt kring hälsofrämjande mat genom tiderna? Vilken mat har varit politisk?

Var: Världskulturmuseet, Göteborg
Plats på museet: Studion Pris: Fri entré
Ytterligare information: Begränsat antal platser – först till kvarn!

Välkommen till livepodden Inside The Box – prylar och personer i en globaliserad värld!

Vilket föremål gömmer sig i lådan och hur kan det berätta historier om vår värld? I vår kommer sex nya avsnitt av livepodden Inside The Box på Världskulturmuseet. Det vill säga: en samtalsserie som produceras som en podcast. Programledare är Helen Arfvidsson som tillsammans med forskare, författare, museimänniskor och konstnärer tar reda på vad som finns "inside the box".

Denna gången om mat:

Malen mumie eller gojibär? Hur har vi tänkt kring hälsofrämjande mat genom tiderna? Vilken mat har varit politisk? Vi har bjudit in måltidsforskaren Richard Tellström, arkeologen Anita Synnerstet och egyptologen Sofia Häggman för att samtala om något som ligger oss alla varmt om hjärtat – mat!

I samarbete med Centrum för kritiska kulturarvsstudier (Göteborgs Universitet) och Folkuniversitetet.