Inside The Box: Paracastextilierna

9 april 2020, kl. 14:00 - 15:00

De är 2 500 år gamla, i mycket gott skick och användes som svepning till de döda, som sittandes i korgar omsveptes av ytterligare lager av textil och placerades i gravkammare. Vi pratar hisnande tidsperspektiv, evighet och förgänglighet med textilkonservatorn Anna Javér, textilvetaren Cecilia Candreus och Bodil Jönsson, fysiker och tidsfilosof.

Var: Världskulturmuseet, Göteborg
Plats på museet: Studion Pris: Fri entré
Ytterligare information: Begränsat antal platser – först till kvarn!

Välkommen till livepodden Inside The Box – prylar och personer i en globaliserad värld!

Vilket föremål gömmer sig i lådan och hur kan det berätta historier om vår värld? I vår kommer sex nya avsnitt av livepodden Inside The Box på Världskulturmuseet. Det vill säga: en samtalsserie som produceras som en podcast. Programledare är Helen Arfvidsson som tillsammans med forskare, författare, museimänniskor och konstnärer tar reda på vad som finns "inside the box".

Denna gång om paracastextilerna.

De är 2 500 år gamla, i mycket gott skick och användes som svepning till de döda, som sittandes i korgar omsveptes av ytterligare lager av textil och placerades i gravkammare. Vi pratar hisnande tidsperspektiv, evighet och förgänglighet med textilkonservatorn Anna Javér, textilvetaren Cecilia Candreus och Bodil Jönsson, fysiker och tidsfilosof

I samarbete med Göteborgs Universitet, Centrum för kritiska kulturarvsstudier (Göteborgs Universitet) och Folkuniversitetet.