Happy Sunday Tango

24 november 2019, kl. 13:00 - 17:00

Kom och dansa med oss på museets vackra brygga!

Prova-på tango mellan 13.00-14.00 på bryggan.

Var: Världskulturmuseet, Göteborg
Plats på museet: Bryggan, plan 6 Pris: Klubbkort (100 kr/år) el 60 kr
Ytterligare information: Klubbkort till alla museets aktiviteter, inklusive alla söndagsmilongor, kostar 100 kr och gäller hela året. Annars kostar dansen 60kr/gång. Fri entré för alla under 19 år.

Välkomna till en mysig söndag med tango på museets brygga. Tangon kommer från Argentina och är populär i många delar av världen.

DJ Samira spelar musik från 14.00 -17.00 och restaurangen erbjuder lunch och fika.

Kan du inte dansa tango än men är nyfiken?
Kom mellan 13.00-14.00 på en prova-på timma på bryggan.

Vill du lära dig mer om musiken?
Välkomna till en workshop i musikalitet utifrån Juan D'Arienzo med Alejandro Munõz. Mellan 13.00 och 14.30
Vi kommer att få en introduktion i tangons historia och därefter fördjupa oss i en orkester: Juan D'Arienzo. Vi kommer att lära oss hur musiken har utvecklats, vilken betydelse musikinstrumenten haft och vilka musikerna var. Vi kommer att både lyssna och röra oss till musiken. Workshopen i musikalitet är en inspiration till att lyssna mer på musiken vi dansar till med syfte att dansa mer musikaliskt.
Om du inte dansar får du upptäcka musiken du lyssnar till på ett nytt mer nyanserat sätt. Därefter kan ni gå ner till Milongan och praktisera det ni lärt er! Pssst! Det är lite halt på golvet.. så ta på dig tröga skor.

I sammarbete med Göteborgs Tangokollektiv. "För oss är tango en kanal för glädje och kreativitet, en icke-verbal kommunikation och en möjlig gemenskap som berikar livet."