Inför ditt besök

Vad roligt att du tänker besöka oss! Här hittar du praktisk information inför ditt besök på museet.

Fri entré

Från och med 1 januari 2016 är det fri entré till Världskulturmuseet. Till en del av museets programaktiviteter behöver man köpa biljett. Detta står alltid nämnt i informationen om varje aktivitet.

Hitta hit

Världskulturmuseet ligger på Södra vägen 54, bredvid Universeum vid Korsvägen.

Till kartsida på Google

Kollektivtrafik

Till Korsvägen kommer du med spårvagn 2, 4, 5, 6, 8, 13, med buss 50, 52, 100, 101, 300, 330, 513, 601, 605, 753, 758, grön express, röd express samt med flygbuss.

Planera din resa med Västtrafik

Tänk på att det är obevakade övergångställen från hållplatsen. Vi rekommenderar skolgrupper att använda övergångstället till Liseberg. Det blir visserligen en omväg men då slipper ni gå över gatan där sikten för bilister är dålig.

Parkering

Parkeringsplats finns på museets södra sida, parkeringshus finns även på Södra vägen vid södra entrén till Liseberg och på Åvägen 34 i P-huset Focus, på Sofierogatan nedanför Rondo, samt på Valhallagatan vid Scandinavium och Valhallabadet. Parkeringsplatser för personer med funktionsnedsättning finns på framsidan och baksidan av huset.

Gratis internetuppkoppling

Vi erbjuder våra besökare gratis Wi-Fi. Fråga efter inloggningsuppgifter i informationsdisken.

FOTOGRAFERING

Det är tillåtet att fotografera utan blixt, men inte för kommersiella syften. Du får gärna fotografera med mobilkamera och dela dina bilder i sociala medier.

Väskor och paraplyer

Större väskor, ryggsäckar och paraplyer får inte medtas i utställningarna. Är du osäker, hör gärna med vår personal. Låsbara förvaringsskåp finns att låna under ditt besök, de är belägna nära entrén på plan 2.

förvaring

Det finns låsbara skåp i anslutning till entrén på museet, där väskor och paraplyer kan förvaras gratis under besöket. För att låsa skåpen behövs en 10-krona (går att växla i receptionen) som återfås efteråt.

Barnvagnar och skötrum

På grund av säkerhetsskäl ska barnvagnar parkeras under trappan på plan 2 (entréplan). Behöver du lås finns det att köpa i receptionen. Bärselar finns att låna i receptionen. Om du vill äta/fika med sovande barn i vagnen är ni välkomna att nyttja restaurangborden på entréplan, till höger om trappan. (Där kan du ha vagnen bredvid bordet). Skötbord finns i anslutning till toaletterna på plan 2 och 3.

I sjukdomstider

Tillsammans är en utställning där barn och deras medföljande vuxna kryper, klättrar och upptäcker. Tänk särskilt på detta om det finns risk att ni kan överföra smitta.

Utställningarna stänger 15 minuter innan museet stänger

Vi stänger våra utställningar 15 minuter innan huset stänger, det vill säga 16.45 på vardagar och helger utom onsdagar då vi stänger utställningarna 19.45.

Djur

Inga djur förutom ledhundar är tillåtna på museet.

Äta på museet

Museets restaurang och café har öppet när museet har öppet för allmänheten. Barnanpassade alternativ finns och för de allra minsta säljs hemlagad barnmat. Microvågsugn finns även att låna för att värma medhavd barnmat.
Det finns möjlighet för skolgrupper att äta medhavd matsäck på museet. Förbokade grupper har företräde.
Till Tabla café och restaurang