Meny och bufféförslag

Våra menyer här på restaurangen Världskulturmuseet är baserade på närproducerade råvaror från bönder, trädgårdar, skogar samt hållbart fiske. Vi jobbar konstant med att förbättra vårt sätt att leverera så miljömedvetet som möjligt för att du som kund skall känna ytterligare tillfredsställelse utöver den goda maten och servicen.

Vårt tänk till menyn som ni finner längre ner är att ni kan kombinera ihop er egen menyn tillsammans till just er kväll. Om ni vill ha tips eller hjälp så kombinerar vi gärna ihop en passande meny till er.

Nu är det bara att skrolla ner och börja plocka ihop en meny som ni känner kommer lyfta er middag/fest här på Världskulturmuseet.

Låt inspirationen flöda!

För fler förslag eller frågor, kontakta gärna restaurangen direkt på 031 632723 eller skicka ett mail på .

TRE/Fyrarättersmeny:

(alla priser anges ex moms)

Förrätt/mellanrätt

Pilgrimsmussla - Sotad med Sparris & Sikrom

Räkor – Krämig Sallad på Toast

Torsk – Kallrökt med Jordärtskockspué & Sikrom

Lax – Gravad med Senapsvinegrette & Rostad Blomkål

Anka – Lättrökt med Tupplever, Fikon & Solrosvinegrette

Skinka – Lufttorkad med Mozzarella, Tomat & Basilika

Gulbeta – Bränd Getost med Blomsterhonung & Örtsallad

Portabello – Risdeg med Tångkaviar


Varmrätt

Rödtunga - Pocherad med Hummersås, Bladspenat & Duchesspotatis

Kummelrygg - Stekt med Tångsaltad Vinsås & Små Grönsaker

Kalventrecote – Med Svartrot, Dragonsmörsås & Potatiskaka

Lammkotlett - Med Confiterad tomat, Tryffelbuljong & Gratinerad Potatis

Hjortrostbiff – Med Skogssvamp, Mandelpotatis & Enbärssky

Mungböna - Medaljong, Friterad Broccoli & Bakad Sötpotatis

Kikärter – Kaka med Rosenkål, Rostad Pumpa med Majspuré

desssert

Äpple – Knäckig Kaka med Vaniljkräm

Choklad – Kladdig med Vit Chokladgrädde

Bär – Mousse på Mandelbotten med Flarn

Citron -Tarte med Maräng & Hallon

Ost – Tre Sorters Ost med Marmelad & Fröknäcke

Tre rätter: 499:-/person ex moms

Fyra rätter: 579 :-/person ex moms