Foto: Anna Lauridsen

Bröllopsmenyer

Världskulturmuseet är en fantastisk plattform för kreativa upplevelser. Här finns arkitektur i världsklass, med modern och gränsöverskidande design. I museet finns möjlighet att arrangera bröllopsfester året om. Hos oss får du det personliga mötet och tryggheten med arrangemanget och hjälp att hitta det bästa alternativet för er. Kontakta oss gärna för mer info!

För mer information om möjligheten att arrangera er bröllopsfest på museet, kontakta oss på:

Bokning och kontakt

Telefon: 010-456 11 56
Bokningstelefonen är öppen:
Mån -Tors: 9-16  Lunchstängt 12-13 
Fre: 9-14 Lunchstängt 12-13

E-mail:

I våra menypaket ingår uppdukning med linnedukar, fullständigt kuvert.

Meny "Klassisk" 495:-

Förrätt:
Toast Skagen med plocksallad och stenbitrom samt örtolja
Lufttorkad skinka med melonsallad och vinaigrette på soltorkade tomater.

Varmrätt:
Örtbakad laxfilé på zucchini med lime och basilikasås serveras med en
tomat och skaldjursrisotto

Polentastekt majskyckling med en ragu av rödvin, lök, svamp, sidfläsk och bondbönor serveras med en potatis- och rotfruktsterrin

Helstekt fläskfilé med ljummen äppel- och rosmarinkompott, rödvinsdemiglace, säsongens gräddkokta svampar samt rostad potatis

Dessert:
Pannacotta med flädermarinerade jordgubbar och mynta
Vaniljglass med drottningkompott och knäckflan

Bröllopsmeny 2012
I våra menypaket ingår uppdukning med linnedukar, fullständigt kuvert.

Meny "Gourmet" 595:-

Förrätt:
Skaldjurspannacotta med laxrom och citruscrème samt västerbottenchips
Lammrostbiff med puré på palsternacka, balsamico och pinjekärnor

Varmrätt:
Skaldjursfärserad rödtunga med juliennegrönsaker och cognacsspetsad hummersås samt dill- och potatisbakelse

Kryddstekt kalvytterfilé med säsongens primörer samt svamp & tryffelsmör serveras med oxsvanssky och potatiskaka med färska örter

Dessert:
Isad exotisk fruktsoppa med kokospannacotta toppad med sötad pesto
Svartvinbärsmousse på nötbotten med vanilj och limeyoghurt samt färska bär

Meny "Guide Rouge" 695:-

Förrätter:
Fisk och skaldjur
Lättrökt lax med palsternacksbavaroise toppad med löjrom samt örtsallad med gräslöksdressing

Fågel
Rosastekt ankbröst med balsamicoreduktion, chèvreosttimbal samt fikonkompott.

Kött
Apelsin och enbärsgravad hjortfilé med syltade kantareller, jordärtskockscrème och rostad solrosvinaigrette

Varmrätter:
Fisk
Örtöverbakad hälleflundra, vermouthsås, potatiskaka med spenat och morot, samt brynt sparrissallad

Fågel
Apelsinglacerat ankbröst på en bädd av säsongens grönsaker serveras med en mustig rödvinssås, honungsrostade valnötter samt dijonöverbakad potatiskaka

Kött
Örtstekt hjortfilé rostade rotfrukter samt svamp & tryffel -gratinerad potatisbakelse samt viltsky smaksatt med Mackmyra whisky

Desserter
Mjölkchokladparfait med drottningkompott och mandelsticks
Passionsfruktsmousse med flädermarinerade jordgubbar samt chokladcigarr

Lägg till: Ost/cheese
Smördegsinbakad västerbottenost med varm hjortronmylta samt blåbärscoulis och friterad persilja 115:-

Osttallrik med ett urval av ostar, portvinskokt päron hemlagad fikonkompott samt kex 125:-

Bröllopstårta valfri från 95:- / person

Övrig information
Vi kan enkelt avyttra yta för dans och ev. liveband som spelar under kvällen och natten. Blomsterarrangemang, bordplaceringar etc. ansvarar gästen själv för, men vi kan givetvis tillhandahålla hjälp för hela arrangemanget om så önskas.
Linneservetter, stolsöverdrag, etc. kan man hyra fördelaktigt av oss.

Vi kan hjälpa till med bokning av liveband, DJ och övrig underhållning. Större bar kan byggas i festvåningen och vi har möjlighet till kortbetalning, plus att baren har humana priser.