Visningar & workshops för konferensgäster

Ta chansen att få fler perspektiv på världen, arbeta med er organisations värdegrund eller hållbarhetsarbete under ert konferensbesök tillsammans med någon av våra pedagoger. Vi erbjuder visningar och workshops som får igång diskussioner och nya tankar, och som också garanterat leder till en hel del skratt!

Visning

Öppna upp för nya tankar och kunskap - boka en visning till er konferens

Passa på att boka en visning av Världskulturmuseets utställningar när ni är i huset på konferens, en visning kostar 1600 kr/grupp under vardagar och 3500 kr/grupp under helgdagar. Välj en specifik utställning eller en generell presentation om museet med kortare info om alla utställningarna. Max antal personer per grupp är 30 st. Visningen tar cirka 45 minuter.

  • Visning i en av våra utställningar, 45 min, 1600:-
  • Allmän visning om museet och kort om utställningarna, 45 min 1600:-

Aktuella utställningar

Human Nature

Med utgångspunkt från föremål ur samlingarna - och flera pågående forskningsprojekt - tar museet sig an vår tids mest brännande fråga. Human Nature handlar om konsumtionens påverkan på vår jord med frågor om omställningar och möjligheter för en mera hållbar värld. Visas på plan 1 t o m 25 maj 2020.

KORSVÄGAR

Här möter du historiska samlingar och lär dig mer om globala möten, hållbarhet och livsviktiga val. Föremålen i Korsvägar spänner över långa tider och stora rymder. Från en 5000-årig egyptisk vattenkruka till samtida utrustning för vallfärdsresor till Mecka, från en andinsk khipu till en sidenkaftan från Samarkand och batik från sultanpalatset i Yogyakarta, från ett wampumbälte från USA till snidade krokodiler från Papua Nya Guinea. Inget slutdatum.

TILLSAMMANS

En lekfull och drömlik utställning om det svåra och det fantastiska med att leva tillsammans. Inget slutdatum.

Workshops

WORKSHOP 1: Bygga ETT HÅLLBART SAMHÄLLE AV LEGO?

- En workshop med fokus på social hållbar utveckling
Bryt konferensen med en aktiv workshop. Lös en lekfull och utmanande uppgift tillsammans med hjälp av Lego. Social hållbarhet handlar om hur vi ska lyckas skapa ett samhälle för alla människor. Olika perspektiv på mänsklig utveckling, rättvisa och livskvalitet tas upp. Hur ska vi välja för att nå hållbarhet? Vad väljer vi mellan? Vad väljer vi bort?

Denna workshop är baserad på aktuell forskning kring hållbarhet och aktualiserar debatten kring de nya hållbarhetsmålen i Agenda 2030.

Ledord för workshopen: hållbar utveckling, social hållbarhet, Agenda 2030, CSR, samhälle, natur, kultur, miljö.

Max antal deltagare 30 st. Tid ca 60 min. Pris 3000 kr ex moms.

Workshop 2: Välja väg

- En tankeväckande workshop om hållbarhet och människans utmaningar

"Vi är den första generationen som kan utrota fattigdomen, och den sista som kan bekämpa klimatförändringarna"
FNs generalsekreterare Ban Ki-moon.

"Välja väg" handlar om hållbar utveckling och om att vara människa och de utmaningar vi som människor står inför. Fokus ligger på sociala frågor med vatten som röd tråd. Workshopen utgår från utställningen Korsvägar och blandar lekfulla övningar, diskussioner, utforskande av utställningen och estetiska uttryck. Vi utgår från nuet och kikar visionärt in i framtiden. I Korsvägar tittar vi närmare på klimatet sett ur ett människoperspektiv. Vi lever i en tid med stora utmaningar som beroende på hur vi hanterar dem kan bli avgörande för vår gemensamma framtid. I workshopen försöker vi nå fram till ett bra och konstruktivt samtal om detta. Ett samtal som är både utmanande och stärkande.

Max antal deltagare 30 st. Tid ca 90 min. Pris 4000 kr ex moms.


Kombinera visning med workshop

Har ni lite mer tid för en gruppaktivitet under er konferens hos oss rekommenderar vi att ni kör ett av våra populära paket med både visning och workshop - totalt tar det ca 90 minuter och blir en fördjupad övning och diskussion kring ämnet ni valt.

Pris för kombination visning och workshop, totalt 90 min, 4000 kr ex moms. Max antal deltagare 30 st.