Vodou

Den internationella utställningen Vodou är Världskulturmuseets stora och spektakulära höstsatsning, med världens största samling av fascinerande och hemlighetsfulla vodouföremål!

Pågick från 21 september 2009 till 24 januari 2010.

Nålar genom dockor, zombies och ondskefulla hollywoodkaraktärer? För miljoner människor är Vodou istället en källa till kreativitet och kamp mot förtryck och fattigdom. I den här fängslande utställningen upplever du Vodouns ljusa och mörka krafter. Du möter fascinerande och hemlighetsfulla föremål. Och kanske också några av dina egna fördomar?

Utställningsöppningen 17 september

Den haitiska vodouprästinnan Rachel Beauvoir-Dominique och vodoukännaren Sten Källman förklarade vodouns underliggande betydelse och berättade om hur den praktiseras idag. Gruppen Simbi bjöd på rytmer från Haitis bakgårdar!

Internationell vandringsutställning

Vodou som motståndskraft och religion väcker dagsaktuella frågor om rasism, frihet och rättigheter. Världens största samling vodouföremål visas nu i Göteborg på Världskulturmuseet. Denna internationella vandringsutställning visas också i Genéve, Berlin, Amsterdam och Bremen. Inträde till utställningen: 60 kr.