Playground - om utställningen

En lekfull utställning om normer och rätten att vara sig själv. Här ställs du inför stora och viktiga frågor: Vad är normer? Är de bra, dåliga eller både och? Vem gör dem och kan du skapa egna? Genom vardagsföremål möter du världen. Föremål från Vietnam och Sverige insamlade nu och då berättar historier om fördomar, genus och kärlek.

En utställning i tre delar: Play, Vietnam & normscenen

Till utställningen Playground går det att boka visningar och skolprogram.

PLAY – var normkreativ!

Hur känns normer i kroppen? Vad kan föremål berätta om normer? På ett lekfullt sätt utmanas du att tänka kring normer. Inspireras av konst, berättelser och föremål.

Till uställningen har museet samlat in föremål och berättelser från Göteborg.
Se och läs dessa starka berättelser här & här.

Vietnam

I del ett möter du olika berättelser om kön och HBT i Vietnam. Några föremål är från Världskulturmuseets samlingar, insamlade för många år sen, och några är insamlade i Vietnam idag. Olika röster som tillsammans berättar om förändring och kontinuitet.

Läs mer och inspireras av Vietnamdelen.

Normscenen -kliv upp och ta plats

Ställ dig själv på vår normscen – genom att klä dig i olika attribut framkallar du olika känslor. Vem är du idag? Hur känns det att bryta en norm? På scen kommer också en rad programpunkter att hållas – lyssna till olika tankar och livsöden. #Normselfie