Känn dig själv

Hur uppstår våra känslor? Var sitter jaget? Varför blir vi rädda? Känn dig själv visades på Världskulturmuseet 17 september 2011 - 29 april 2012.

På en vandring genom pulserande gummiväggar, droppformade vattensängar, parkettgolv i rörelse och roterande skrattspeglar utforskas dina känslor och utmanas dina sinnen.

En upplevelse som handlar om känslor

Följ med på en vandring genom pulserande gummiväggar, droppformade vattenkuddar, parkettgolv i rörelse och roterande speglar där dina känslor utforskas och sinnena utmanas. Känn dig själv är en upplevelseutställning som löper genom ett antal rum och handlar om känslor och vårt medvetande. Utställningen utgår från barns och ungas egna tankar och frågor om känslor och är delvis framtagen av barn i samarbete med hjärnforskare!

Medvandrare

Du kan lotsas genom utställningens olika rum av en medvandrare som i en dramatiserad berättelse anknyter till de olika rummens teman, eller så går du på egen hand. Ta gärna god tid på dig, det tar lite tid att lära känna sig själv!

Utställningstexter

Det finns ett kompletterande texthäfte till utställningen, med fördjupande texter om de olika rummens teman.
Klicka här för att ladda ner texthäfte som PDF. (PDF-dokument, 342 kB)

Barn pratar om känslor

Vi frågade några barn om livet, känslor och medvetandet.
Klicka här för att kolla in deras svar på Vimeo.

Känn dig själv är skapad av föreningen Artikel 31 i samarbete med konstnärerna Bigert & Bergström, en grupp barn och hjärnforskare. Med stöd av Allmänna Arvsfonden.