Jordlingar

Den här utställningen är en upplevelse för hela familjen, en gränslös fantasivärld, som bjuder in stora och små att fundera över hur det är att vara människa.

Här gör man sin egen musik, bygger städer, lyssnar på människoljud, myser och utforskar människornas saker. Välkommen att ta plats på kommandobryggan och styr rymdskeppet en stund!

Barnens föremål i utställningen

Alla föremål i Jordlingar är utvalda av barn från olika delar av Göteborg. Barnens berättelser och egen tolkning av föremålen filmades in, när barnen besökte museets magasin och valde ut föremål. Hör deras historier i utställningen!

Pågår till och med 8 november 2015

På Tellus jordlingarna bo...

Utställningen, som är full av saker att göra tillsammans, bärs fram av bilder och korta rim, som på ett nyfiket och varmt sätt beskriver oss människor och livet på jorden:

På Tellus jordlingarna bo
Dom stökar, leker, bråkar och sover i ro
Deras tankar och drömmar far
Till en plats helt underbar
Dom skapar buller och sång;
Kom gör musik här på en gång!
Det finaste som dom gjort det är språk
Det kan bli vers och avsluta bråk